Face to Face

Ο Ορέστης Καρνέζης στο BN Sports: «Αυτό ήταν το μυστικό της επιτυχίας της Λιλ – Η διαφορά Γαλλίας και Ελλάδας»

Ο Ορέστης Καρνέζης στο BN Sports: «Αυτό ήταν το μυστικό της επιτυχίας της Λιλ – Η διαφορά Γαλλίας και Ελλάδας»

Το πρωτάθλημα της Γαλλίας βάφτηκε στα χρώματα της Λιλ και ο Ορέστης Καρνέζης εξιστορεί στο «BN Sports» πως έζησε μία από τις πιο μεγάλες στιγμές του συλλόγου…

Το περασμένο καλοκαίρι, η Νάπολι πραγματοποίησε μία αρκετά δαπανηρή μεταγραφή, αφού έβγαλε από τα ταμεία της, σχεδόν 50 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον Βίκτορ Οσιμέν. Ο νεαρός επιθετικός έκανε τρομερές εμφανίσεις με τη Λιλ και αποτέλεσε ακόμη μία πώληση στη μεγάλη λίστα των «λιλούα».

Ωστόσο, αυτή η κίνηση είχε και… ελληνικό στοιχείο. Συγκεκριμένα, ο ιταλικός σύλλογος παραχώρησε και έμψυχα ανταλλάγματα για να πέσει η τιμή και ένα από αυτά, ήταν ο Ορέστης Καρνέζης. Ο 35χρονος πορτιέρο, με την εμπειρία του, θεωρήθηκε ο κατάλληλος για να κάτσει δίπλα στους νεότερους της γαλλικής ομάδας αλλά να αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή από τον πάγκο.
Orestis KARNEZIS of Lille during the Ligue 1 soccer match between Girondins de Bordeaux v Lille OSC at Matmut Atlantique stadium on February 3, 2021 in Bordeaux, France. (Photo by Pierre Costabadie/Icon Sport via Getty Images)

Εν τέλει, ο διεθνής άσος, κατάφερε να μπει στην ιστορία της Λιλ, καθώς το όνομά του βρίσκεται στο ρόστερ της ομάδας που κατέκτησε το πρωτάθλημα της χώρας. Ήταν το πρώτο μετά από δέκα χρόνια και εκείνο, που σταμάτησε την «αυτοκρατορία» της Παρί Σεν Ζερμέν.

Από την πλευρά του, ο Ορέστης Καρνέζης μοιράζεται με το «BN Sports» όσα βίωσε σε αυτή την ιδιαίτερη σεζόν, μιλάει για την περίπτωση του Μάικ Μενιάν ενώ αναφέρει τι ξεχώρισε από το γαλλικό πρωτάθλημα. Οι διαφορές με την Ελλάδα και το «μυστικό» της Λιλ ολοκληρώνουν την πρώτη του σεζόν στη χώρα του «φωτός».

  • Καταφέρατε να σταματήσετε την κυριαρχία της Παρί Σεν Ζερμέν και να πανηγυρίσετε τον τίτλο του πρωταθλητή έπειτα από δέκα χρόνια. Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας;

«Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων που οδήγησαν στη φετινή επιτυχία για τη Λιλ. Είναι ένα πλάνο που υπάρχει τα τελευταία 3-4 χρόνια στην ομάδα. Είχε σταθερά ένα πολύ καλό προπονητή, είχε αρκετούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι πλαισιώθηκαν από κάποιους πιο έμπειρους. Επίσης, η οργανωτική λειτουργία της ομάδας και γενικότερα, η διάρκεια που είχαμε, έπαιξε καταλυτικό ρόλο ώστε να πάρουμε το πρωτάθλημα.»

  • Ποια πιστεύεις πως είναι η ιδιαιτερότητα του γαλλικού πρωταθλήματος;

«Το γαλλικό είναι ένα πρωτάθλημα πολύ οργανωμένο με εξαιρετικές υποδομές. Τα περισσότερα γήπεδα στα οποία αγωνιζόμαστε είναι καινούργια. Οι ομάδες προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο και δεν κυριαρχεί τόσο η τακτική όσο στην Ιταλία ας πούμε, με αποτέλεσμα να παίζεται πιο ελεύθερα το παιχνίδι»
karnezis_1.jpg.webp

  • Η βασική διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας;

«Δεν είναι εύκολο και σωστό να συγκρίνουμε την Ελλάδα με άλλες χώρες που πληθυσμιακά είναι πέντε ή εξί φορές μεγαλύτερες. Ωστόσο, αυτό που λείπει από την Ελλάδα, το οποίο το αναφέρω συνέχεια, σε σχέση με τα προηγμένα πρωταθλήματα, είναι οι υποδομές. Λείπουν από τη χώρα μας. Όπως και η οργάνωση»

  • Πιστεύεις πως ο Μάικ Μενιάν θα πετύχει στη Μίλαν;

«Ο Μενιάν είναι ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας. Είναι νέος, προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν και έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Έχει όλα τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά ώστε να μπορέσει να σταθεί σε μεγάλη ομάδα. Στη Μίλαν θα τα πάει πολύ καλά θεωρώ»
Icon_MM1_4013_1.jpg

  • Ο δικός σου MVP από τη φετινή Λιλ και γιατί;

«Το δυνατό σημείο αυτής της ομάδας ήταν το σύνολο. Δεν στηρίχθηκε μεμονωμένα σε κάποιους παίκτες. Λειτούργησε ομαδικά και σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος, όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο, με διάρκεια. Για αυτό στο τέλος το πήραμε. Οπότε δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον»

 


Νότης Χάλαρης

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης