Face to Face

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος στο BN Sports: «Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι πανέξυπνος προπονητής, θα βοηθήσει τα νέα παιδιά στον Παναθηναϊκό»

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος στο BN Sports: «Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι πανέξυπνος προπονητής, θα βοηθήσει τα νέα παιδιά στον Παναθηναϊκό»

Έπειτα από 13 χρόνια, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επιστρέφει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού και ο πρώην ποδοσφαιριστής του, Γιάννης Παπαδόπουλος σκιαγραφεί την περίπτωσή του…

Στη «νέα» εποχή πέρασε πλέον ο Παναθηναϊκός. Έπειτα από την απόλυση του Λάζλο Μπόλονι και την ολοκλήρωση της φετινής χρονιάς, ο Γιάννης Αλαφούζος κατέληξε στο νέο προπονητή του «τριφυλλιού». Ο λόγος για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο 58χρονος Σέρβος (με ελληνικές ρίζες) τεχνικός έδωσε τα χέρια με τον σύλλογο και μέσα στις
πόμενες μέρες θα υπάρξουν και οι επίσημες ανακοινώσεις. Στόχος είναι η επιστροφή του Παναθηναϊκού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αναρρίχηση στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Φυσικά, αυτή δεν είναι πρώτη φορά που ο έμπειρος προπονητής έρχεται στην Ελλάδα. Αγωνίστηκε για περίπου 10 χρόνια με τη φανέλα του Ηρακλή (1989-99), ενώ αποτέλεσε προπονητής από τον Μάϊο του 2002 μέχρι τον Δεκέμβρη του ίδιου έτους και από τον Φλεβάρη του 2007 μέχρι το τέλος του χρόνου.

Μετά τη δεύτερη θητεία, δεν ξαναεπέστρεψε στην Ελλάδα. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, είχε τεράστιες επιτυχίες με τον ΑΠΟΕΛ. Αποκορύφωμα, η πρόκριση του κυπριακού συλλόγου στα προημιτελικά του Champions League, το 2011/12, όταν και αποκλείστηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Στη τελευταία του παρουσία στη χώρα μας, στον πάγκο του Ηρακλή, συνεργάστηκε με τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου εκείνη τη περίοδο, ο οποίος ήταν σε ηλικία 17 έως 18. Ο ίδιος, είδε τον Σέρβο να τον εμπιστεύεται και πριν την αποχώρησή του, να του έχει προσφέρει θέση βασικού.

Μάλιστα, αυτή ήταν και η αφετηρία για να ξεκινήσει ο Ολυμπιακός τις διαπραγματεύσεις και εν τέλει να τον αποκτήσει το καλοκαίρι του 2008, έναντι 900 χιλιάδων ευρώ.

Ο, πλέον, 32χρονος ποδοσφαιριστής, δίνει στο… πιάτο τον έμπειρο κόουτς, μέσω του «BN Sports» και εξηγεί γιατί μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Ο τρόπος που χειρίζεται τους νέους ποδοσφαιριστές, το δυνατό του σημείο και το αν είναι ο κατάλληλος για να βγάλει εις πέρας το πλήρωμα της νέας σεζόν.
3273348.jpg

  • Έζησες τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για σχεδόν 10 μήνες με τα χρώματα του Ηρακλή. Ποια είναι η πρώτη λέξη που σου έρχεται στο μυαλό για το στυλ του και γιατί;

«Η πρώτη λέξη που μου έρχεται στο μυαλό είναι καθηγητής. Εξαιρετικός και πανέξυπνος προπονητής. Ένας που προσαρμόζει την ομάδα του αναλόγως τις συνθήκες κάθε παιχνιδιού και ομάδας που αντιμετωπίζει»

  • Όταν ανέλαβε τον Ηρακλή, εσύ ήσουν 17 ετών. Πήγαινες στα 18. Πόσο σε βοήθησε στην εξέλιξή σου;

«Ο Γιοβάνοβιτς με πίστεψε απ την αρχή. Με βοήθησε παρά πολύ με τις συμβουλές του. Είχα την ευκαιρία να μάθω υπό τις οδηγίες του σε μικρή ηλικία. Μου έδωσε συμβουλές που δεν είχα ακούσει από κανέναν άλλο προπονητή»

  • Θεωρείς πως στο Παναθηναϊκό θα ταιριάξει, δεδομένου πως δουλεύει αρκετά με τους νέους ποδοσφαιριστές;

«Θεωρώ ότι θα πετύχει στον Παναθηναϊκό. Οι νέοι παίκτες που διαθέτει ο Παναθηναϊκός θα μάθουν πολλά δίπλα του. Και είναι από τους προπονητές που θα ασχοληθεί προσωπικά με κάποιον παίκτη που τον πιστεύει»
”œ’–≈—À…√ ¡ / ¡—«”-«—¡ À«” / SUPERLEAGUE / ARIS-IRAKLIS

  • Μέχρι να αποχωρήσει τον Δεκέμβρη του 2007, ήσουν στις βασικές του επιλογές και κατάφερε να δείξεις το ταλέντο του. Εκείνο το καλοκαίρι πήρες και τη μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Έπαιξε σημαντικό ρόλο σε όλο αυτό;

«Ο Ιβάν με πίστεψε από την αρχή και με καθοδήγησε όλο το διάστημα που ήταν στην ομάδα. Ουσιαστικά με δημιούργησε ποδοσφαιρικά και μου έμαθε πως να συμπεριφέρομαι στον αγωνιστικό χώρο»

  • Σε τι πιστεύεις πως θα βοηθήσει περισσότερο τον Παναθηναϊκό;

«Πιστεύω ότι θα δημιουργήσει έναν ανταγωνιστικό Παναθηναϊκό. Ξέρει να κάνει πολύ καλές μεταγραφικές κινήσεις. Είναι προπονητής που κόβει το μάτι του. Και καλός σκακίστας στον πάγκο»

  • Πιστεύεις πως θα καταφέρει να βάλει τον Παναθηναϊκό στις ευρωπαϊκές θέσεις;

«Θεωρώ ότι μπορεί να τα καταφέρει εάν κ εφόσον έχει το κατάλληλο budget και του δώσουν την πλήρη ελευθερία των κινήσεων»
Ёϊ - ǑJˇӠ/ 2码Ù͉ӔɊǠSUPERLEAGUE / ЁЁďЏՋϓ ˁʇ
Νότης Χάλαρης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης