πάμε euro

Εθνική Ιταλίας: Η πέμπτη μόλις χώρα που... απουσιάζει από το προηγούμενο Μουντιάλ, αλλά κατακτά το EURO!

Εθνική Ιταλίας: Η πέμπτη μόλις χώρα που... απουσιάζει από το προηγούμενο Μουντιάλ, αλλά κατακτά το EURO!

Η κατάκτηση του EURO 2020 από την Ιταλία έφερε στο φως για πέμπτη φορά μία τουλάχιστον παράξενη παράδοση, που θέλει την Πρωταθλήτρια Ευρώπης, να μην έχει προκριθεί στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο!

Σχετικά Άρθρα

Η «Σκουάντρα Ατζούρα» χάρη στον αναμορφωτή της, Ρομπέρτο Μαντσίνι, κατάφερε να αλλάξει ρότα και από το ιστορικό χαμηλό στο ranking της UEFA τον Αύγουστο του 2018, να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης τρία χρόνια μετά!

Μέσω αυτής της κατάκτησης, μάλιστα, κατόρθωσε να μπει σε ένα κλειστό -πενταμελές πλέον- κλαμπ χωρών, που ενώ απουσίαζαν από το τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο, κατάφεραν να κατακτήσουν το EURO!

Σε αυτές συγκαταλέγονται η Τσεχοσλοβακία του 1976, η Ολλανδία του 1988, η Δανία του 1992, αλλά και η Ελλάδα του 2004. Το εντυπωσιακότερο στοιχείο, όμως, εντοπίζεται αλλού.

Καμία από τις προαναφερθείσες ομάδες -με εξαίρεση την Ολλανδία- δεν κατάφερε να προκριθεί ούτε στο επόμενο Μουντιάλ, ακόμη κι αν έφεραν τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Η Ιταλία με τη φετινή της κατάκτηση έχει θέσει δεδομένα ψηλά τον πήχη. Παραμένει αήττητη σε 34 παιχνίδια, κυνηγά το ρεκόρ της Ισπανίας και της Βραζιλίας που είχαν ένα σερί 35 παιχνιδιών χωρίς να χάσουν και δείχνει πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Άλλωστε, στον όμιλο των προκριματικών για τη διοργάνωση του Κατάρ, ηγείται στη βαθμολογία έχοντας το απόλυτο νικών (3/3) χωρίς να δεχθεί μάλιστα κανένα γκολ.

table_qualification.png

Όπως όλα δείχνουν, σε αυτήν την παράδοση που έχει θετικό και αρνητικό πρόσημο, η Ιταλία θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Ολλανδίας, επιστρέφοντας στο Μουντιάλ του 2022 μετά την κατάκτηση του EURO.

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης