πάμε euro

EURO 2020, Ελβετία-Ισπανία 1-1 (1-3 πεν.): Έβαλε δύσκολα στον εαυτό της αλλά βρήκε την άκρη και προκρίθηκε στα ημιτελικά!

EURO 2020, Ελβετία-Ισπανία 1-1 (1-3 πεν.): Έβαλε δύσκολα στον εαυτό της αλλά βρήκε την άκρη και προκρίθηκε στα ημιτελικά!
Προημιτελικά: Μετά από ένα μοιρασμένο παιχνίδι στην κανονική διάρκεια (1-1), η Ισπανία κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά του EURO 2020, νικώντας την Ελβετία με 3-1 στα πέναλτι και πλέον ονειρεύεται το τρόπαιο. 

Μπορεί ο Ζόμερ να κράτησε ζωντανή την Ελβετία μέχρι την διαδικασία των πέναλτι, όμως εκεί, η Ισπανία ήταν πιο ψύχραιμη και κατάφερε να επικρατήσει στα πέναλτι με 3-1, μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας. Έτσι, οι Ρόχας περιμένουν τον νικητή του Ιταλία-Βέλγιο για να μάθουν τον τελευταίο τους αντίπαλο πριν τον τελικό του EURO 2020.



«Φτωχό» θέαμα με κερδισμένη την… Ισπανία!

Η Ελβετία ξεκίνησε πιο δυναμικά και πήρε αρκετές επιθετικές προσπάθειες, όμως στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα, η Ισπανία κατάφερε να προηγηθεί. Ο Ζόρντι Άλμπα έπιασε το βολέ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στον Ζακάρια και κατέληξε στα δίχτυα του Ζόμερ για το 1-0, στο 9ο λεπτό.

Με αυτό το γκολ, η Ελβετία πήρε ακόμα περισσότερα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, όμως η Ισπανία κράτησε σφικτά τις αμυντικές της γραμμές και δυσκόλεψε αρκετά τις επιθετικές προσπάθειες του αντιπάλου. Με τον ρυθμό παγωμένο, η Ισπανία έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ.

Στο 17ο λεπτό, ο Κόκε ανέλαβε να εκτελέσει το φάουλ που κέρδισε ο Αλβάρο Μοράτα, ωστόσο το σουτ του, πέρασε λίγο πιο πάνω από τα δοκάρια του Ζόμερ. Μετά από αυτό, δεν υπήρξε κάτι αξιόλογο. Η Ελβετία προσπαθούσε με κάθετες μπαλιές στον κενό χώρο, να βρει τρόπο να επιτεθεί και η Ισπανία απλώς διατηρούσε το 1-0.

Γενικά το πρώτο ημίχρονο κινήθηκε σε πολύ ρηχά νερά και ο Αθπιλικουέτα έχασε τη τελευταία φάση του πρώτου 45λεπτου. Συγκεκριμένα, έπιασε την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής όμως ο Ζόμερ ήταν στο κατάλληλο σημείο για να αποκρούσει σταθερά.

Το 1-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, με τον ρυθμό να είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα και τις δύο ομάδες να μην εντυπωσιάζουν.

Γκολ, ευκαιρίες, αποβολή και… παράταση

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία φάση για κάθε ομάδα. Αρχικά ο Όλμο έπιασε το σουτ μέσα στην περιοχή, ο Ζόμερ μπλόκαρε σταθερά αλλά ο βοηθός είχε υποδείξει οφσάιντ. Στην ακριβώς επόμενη φάση, σε μία επικίνδυνη σέντρα από τους Ελβετούς, ο Ζόρντι Άλμπα παραλίγο να βάλει γκολ και στην εστία του αλλά η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Στο 56ο λεπτό, η τύχη χαμογέλασε στην Ισπανία, καθώς ο Ζακάρια έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια. Ο Ροντρίγκεζ εκτέλεσε το κόρνερ, ο μέσος της Γκλάντμπαχ έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ουνάι Σιμόν.

Ο Τσούμπερ έφτασε εξίσου κοντά στο πολυπόθητο γκολ, όταν πάτησε περιοχή, πήρε τη μπάλα από την εξαιρετική πάσα του Βάργκας, όμως η εκτέλεση του σταμάτησε με εντυπωσιακό τρόπο από τον Ουνάι Σιμόν. Γενικά, η Ελβετία έδειχνε πιο σταθερή επιθετικά και πως θα έφτανε σε ένα τέρμα.

Αυτό ήρθε, στο 68ο λεπτό. Οι Λαπόρτ και Τόρες δεν απομάκρυναν τη μπάλα, ο Φρόιλερ εκμεταλλεύτηκε το λάθος, την γύρισε στον Σακίρι, ο οποίος με ψύχραιμο πλάσε έκανε το 1-1. Ένα γκολ που έδωσε τεράστια αυτοπεποίθηση στην Ελβετία και άρχισε να παίρνει ακόμα περισσότερες επιθετικές προσπάθειες.

Ωστόσο, μία στιγμή, της έριξε κατακόρυφα το ηθικό. Στο 78ο λεπτό, ο Φρόιλερ έκανε επικίνδυνο τάκλιν πάνω στον Φεράν Τόρες και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την Ελβετία με δέκα παίκτες. Ουσιαστικά, το έργο της ομάδας του Σακίρι δυσκόλεψε αρκετά.

Η Ισπανία κατάφερε να απειλήσει μετά από αρκετή ώρα την εστία του Ζομέρ, με τον Ζεράρ Μορένο. Ο επιθετικός της Βιγιαρεάλ έκανε το σουτ στην περιοχή, όμως ο έμπειρος πορτιέρο απέκρουσε και αυτό το σουτ σταθερά. Όλα αυτά, στο 84ο λεπτό. Έτσι, το τελικό έμεινε στο 1-1 και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Ο Ζόμερ ήταν παρών!

Ο Ζεράρ Μορένο έχασε ακόμα μία τελική και την πρώτη της παράτασης. Ο Ζόρντι Άλμπα γύρισε τη μπάλα στην περιοχή και ο νεαρός άσος άγγιξε το 2-1, όμως το σουτ πέρασε άουτ.  Λίγα λεπτά μετά, ο Ζόρντι Άλμπα εξαπέλυσε έναν τρομερό κεραυνό έξω από την περιοχή αλλά ο Ζόμερ ήταν πάλι εκεί να αποκρούσει.

Μία ακόμα φάση από τον επιθετικό της Βιγιαρεάλ, έγινε στο 100ο λεπτό, όταν βρέθηκε και πάλι απέναντι στον Ελβετό τερματοφύλακα, όμως το εντυπωσιακό του σουτ, εξουδετερώθηκε. Για ακόμη μία φορά, ο τερματοφύλακας της Ελβετίας ήταν εκεί στο δυνατό σουτ του Ογιαρθάμπαλ.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν υπήρξε κάποια αξιόλογη φάση, με την Ισπανία να περιορίζεται σε επιθέσεις και μακρινά σουτ. Οι Ελβετοί έδειξαν πως ήθελαν να πάνε το ματς στα πέναλτι, όπως με την Γαλλία. Έτσι και έγινε. Στο τελευταίο σφύριγμα, οι δύο ομάδες παρέμειναν στο 1-1 και πήγαν το ματς στη διαδικασία στα πέναλτι.

Διαδικασία πέναλτι:

Μπούσκετς (δοκάρι) 0-0

Γκαβράνοβιτς (γκολ) 1-0

Όλμο (γκολ) 1-1

Σερ (απόκρουση) 1-1

Ρόδρι (απόκρουση) 1-1

Ακάντζι (απόκρουση) 1-1

Μορένο (γκολ) 1-2

Βάργας (άουτ) 1-2

Οργιαθάμπαλ (γκολ) 1-3



Προημιτελικά:

  • Ελβετία-Ισπανία 1-1 (1-3 πεν.)
  • Βέλγιο-Ιταλία
  • Τσεχία-Δανία
  • Ουκρανία-Αγγλία
Νότης Χάλαρης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης