πάμε euro

Γκρανίτ Τσάκα: Έκλεισε και πάλι τα αυτιά του και «έγραψε» ιστορία με την Ελβετία!

Γκρανίτ Τσάκα: Έκλεισε και πάλι τα αυτιά του και «έγραψε» ιστορία με την Ελβετία!

Σπουδαία ήταν η πρόκριση που κατάφερε να πανηγυρίσει η Ελβετία απέναντι στο «φαβορί» της διοργάνωσης, την Γαλλία, με τον αρχηγό της να πραγματοποιεί μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του, κλείνοντας… ξανά τα αυτιά του!

Μία ανέλπιστη πρόκριση κατάφερε να πανηγυρίσει η Ελβετία επί της Γαλλίας, στο Εθνικό Στάδιο της Αγίας Πετρούπολης, με τo σύνολο του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς να ξεπερνά κάθε προσδοκία, να πραγματοποιεί το καλύτερο δεκάλεπτο της ιστορίας του, να οδηγεί το ματς στην παράταση, και να αποδεικνύεται ψυχραιμότερο στην «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι, πετώντας εκτός διοργάνωσης την πληρέστερη, αναλογικά με το ρόστερ της, ομάδα του τουρνουά.
granit_11_1.jpg

Η κριτική του κόσμου της Premier League για τον Τσάκα και η καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του

Και όλα αυτά, έχοντας ως αρχηγό τον Γκρανίτ Τσάκα. Τον άνθρωπο που έχει κατακριθεί όσο λίγοι στην Premier League, εξαιτίας των τεράστιων σκαμπανεβασμάτων που διέπουν διαρκώς την απόδοσή του, στην πενταετία που βρίσκεται στο Λονδίνο και την Άρσεναλ, και αυτόν που δεν δίστασε, πριν από την αναμέτρηση απέναντι στην Γαλλία, στην συνέντευξη τύπου, να δηλώσει «πάμε να τους αποκλείσουμε»!

Ακόμη και για αυτό όμως, «κέρδισε» μία κακοπροαίρετη κριτική. Ήταν υπέρ αισιόδοξος. Δεν γινόταν να αποκλείσει την πολυσυζητημένη, Εθνική Γαλλίας. Είκοσι τέσσερις ώρες μετά, ο Γκρανίτ Τσάκα μπορεί να αισθάνεται πλέον δικαιωμένος.
E5AIa6jWYAI5V41.jpg

Η εμφάνισή του ήταν εξαιρετική, ο αρχηγός της Ελβετίας αναδείχθηκε πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της αναμέτρησης, κατέγραψε μία ασίστ, στο γκολ της ισοφάρισης της χώρας του   (3-3), και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, όντας πλέον ο πρώτος Ελβετός ποδοσφαιριστής που φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού, την οδήγησε στην πρώτη της πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης!

Η ομιλία που έκρινε το ματς, η «ιστορία» της Ελβετίας και η μεταγραφή που προς το παρόν… δεν τον απασχολεί

Οι Ελβετοί άλλωστε μετρούσαν πέντε σερί αποκλεισμούς στις «16» καλύτερες ομάδες του EURO. Έφταναν μέχρι εκεί. Όλα αυτά μέχρι ο Γκρανίτ Τσάκα να αποτελέσει αρχηγό τους, για πρώτη φορά σε μεγάλο τουρνουά, και να συνδυάσει την 97η συμμετοχή του με το εθνόσημο, με την μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του.

Η αρχηγική του ομιλία πριν από την έναρξη του έξτρα χρόνου, αλλά και πριν από το ξεκίνημα της διαδικασίας των πέναλτι, αναδεικνύει πλήρως την ηγετική φυσιογνωμία του Γκρανίτ Τσάκα. Όλοι τον άκουγαν, όλοι πίστευαν πως η στιγμή της «ιστορικής» πρόκρισης, βρισκόταν πλέον πιο κοντά από ποτέ!
E5AJpgqXoAARr4J.jpg

Έτσι και έγινε. Τι και αν ο Τσάκα έχει να βρει γκολ ή να σημειώσει μία ασίστ εδώ και μία διετία σε επίσημο ματς με την Ελβετία, πριν από την χθεσινή; Οι εντυπωσιακοί του αριθμοί χθες, αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα «παράσημα» της ποδοσφαιρικής του ζωής.

Η εξήγηση που θα μπορούσε να δώσει ο ίδιος για την εικόνα του απέναντι στην Γαλλία, θα μπορούσε να σχετίζεται με το ότι… δυσκολεύεται να ακούσει. Ο πανηγυρισμός του απέναντι στην Χαλ πριν από τέσσερα χρόνια, αναδεικνύει απόλυτα την ποδοσφαιρική του λογική. Δεν δίνει σημασία στους γύρω του, ξέρει τι μπορεί να προσφέρει.

Και όπως όλα δείχνουν, ακόμη και η έντονη φημολογία της συμφωνίας του με την Ρόμα, και η αποχώρησή του από την Άρσεναλ, επίσης δεν τον επηρεάζει. Η Ελβετία έχει προκριθεί στις καλύτερες «8» ομάδες του EURO, και ο Γκρανίτ Τσάκα αποτελεί την βασική αιτία…

Δημήτρης Μανάκος

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης