πάμε euro

Στο «κάδρο» το ρεκόρ για την Ιταλία, να συνεχίσει το όνειρο για τον Έρικσεν φιλοδοξεί η Δανία!

Στο «κάδρο» το ρεκόρ για την Ιταλία, να συνεχίσει το όνειρο για τον Έρικσεν φιλοδοξεί η Δανία!

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες αναμένονται οι πρώτες αναμετρήσεις της φάσης των «16» του EURO, με την Ουαλία να αντιμετωπίζει την Δανία, και την εξαιρετική, μέχρι τώρα, Ιταλία να υποδέχεται την Αυστρία, φιλοδοξώντας να συνεχίσει το αήττητο σερί της!

Σχετικά Άρθρα

Ό,τι πρέπει για το ξεκίνημα της φάσης των «16» φαίνεται να αποτελούν οι δύο πρώτες αναμετρήσεις του δεύτερου «κύκλου» της διοργάνωσης, με την Ουαλία των Γκάρεθ Μπέιλ και Άαρον Ράμσεϊ να αντιμετωπίζει την Δανία, η οποία πέτυχε μία ιστορική πρόκριση, αφιερωμένη στον Κρίστιαν Έρικσεν, και στην συνέχεια σειρά να παίρνει η Ιταλία, επιθυμώντας να «σπάσει» ένα δικό της ιστορικό ρεκόρ, απέναντι στην Αυστρία!
E4GO-9TX0AM7raN_1.jpg

Ουαλία – Δανία: Σε ένα ματς που «βάση παράδοσης» δεν οδηγεί στην παράταση, οι Δανοί στοχεύουν σε μία ακόμη πρόκριση, για τον Έρικσεν

Η αυλαία της φάσης των «16» ανοίγει για να υποδεχτεί την αναμέτρηση μεταξύ της Ουαλίας και της Δανίας (19:00) στην Γιόχαν Κρόϊφ Αρένα.

Το πέρασμα από τους ομίλους αφήνει γλυκόπικρη γεύση και για τις δύο ομάδες, παρόλο που αμφότερες τερμάτισαν δεύτερες, με τέσσερις και τρεις βαθμούς αντίστοιχα.

Για την Δανία μάλιστα, η πρόκριση είχε διπλή σημασία, αφού ήταν η πρώτη ομάδα που ξεκίνησε με δύο ήττες και προκρίθηκε, με αποτέλεσμα να την αφιερώσει στον μεγάλο απόντα του τουρνουά, Κρίστιαν Έρικσεν.
E4gfxl7XoAcy66i_1_1.jpg

Από την άλλη πλευρά, η Ουαλία ήρθε ισόπαλη στο παιχνίδι της πρεμιέρας με την Ελβετία (1-1), ηττήθηκε με ένα γκολ (1-0) στην συνάντηση με την «καταιγιστική» Ιταλία, αλλά είχε κατακτήσει ήδη το πολυπόθητο τρίποντο απέναντι στην Τουρκία, χάρη σε δύο γκολ που έφεραν την σφραγίδα του παραγωγικότερου διδύμου της τελευταίας πενταετίας στα EURO, Γκάρεθ Μπέιλ και Άαρον Ράμσεϊ.

Πρόκειται βεβαίως για ένα παιχνίδι, του οποίου η έκταση του σκορ θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερη, αν ο ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης (αγωνίστηκε ως δανεικός στην Τότεναμ), δεν αστοχούσε στο πέναλτι του 61ου λεπτού, με αποτέλεσμα να γίνει ο πρώτος την τελευταία εικοσαετία που δεν «βρίσκει» εστία από τα έντεκα βήματα, μετά τον Ραούλ, στην διοργάνωση του 2000!
E4VQ_eyUcAU10yW_1_1.jpg

Μοναδική απουσία για τον Ρομπ Πέιτζ (προπονητής της Ουαλίας), θα αποτελέσει ο  Ίθαν Αμπάντου, που δέχθηκε κόκκινη κάρτα στον τελευταίο αγώνα.

Απεναντίας, η Δανία, έχοντας «λευκό απουσιολόγιο» φιλοδοξεί να προκριθεί στις «8» καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, σε ένα τουρνουά που μέχρι στιγμής της έχει χαρίσει, το δίχως άλλο, αλησμόνητες συγκινήσεις! Θα μπορέσει το σύνολο του Χιούλτμαν να «τριτώσει» τις διαδοχικές επικρατήσεις του απέναντι στην Ουαλία, με τις δύο ομάδες να μην μετρούν ούτε μία ισοπαλία σε 10 παιχνίδια; Η απάντηση σε μερικές ώρες από τώρα…
E4ZJJ6cXIAAsCjS_1.jpg

Ιταλία – Αυστρία: Να συνεχίσει το ρεκόρ η Ιταλία, να κερδίσουν μετά από 61 χρόνια οι Αυστριακοί

Σε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνάντηση, οι Ιταλοί αντιμετωπίζουν την Αυστρία στο Wembley (22:00), με το ρεκόρ τους να έχει τοποθετηθεί ήδη στο κάδρο…

Αναλυτικότερα λοιπόν, η αναμέτρηση των Ιταλών απέναντι στην Αυστρία, πρόκειται αναμφίβολα για ένα από τα ζευγάρια που περιλαμβάνουν ένα ξεκάθαρο φαβορί. Αυτό δεν είναι άλλο βεβαίως από τους Ιταλούς.

Το εντυπωσιακό σύνολο που έχει δημιουργήσει ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, το οποίο προκρίθηκε πραγματοποιώντας ένα «εύκολο» 3/3, ξεκουράζοντας και παίκτες στην τελευταία αναμέτρηση απέναντι στην Ουαλία, με αξιοσημείωτο γεγονός, την συμμετοχή ακόμη και του δεύτερου τερματοφύλακα της Εθνικής ομάδας της Ιταλίας, Σιρίγου!
E4at9VdWYAQjoUQ_1.jpg

Έχοντας λοιπόν χρησιμοποιήσει όλους τους ποδοσφαιριστές του, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι φιλοδοξεί να δει την ομάδα του να δίνει συνέχεια στο εκπληκτικό μομέντουμ που έχει δημιουργήσει τόσο κατά την διάρκεια του EURO, όσο και στο γενικότερο διάστημα που αποτελεί προπονητής της «Σκουάντρα Ατζούρα».

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η Ιταλία, υπό τις οδηγίες του Ιταλού τεχνικού, έχει να ηττηθεί εδώ και δύο χρόνια, συμπλήρωσε 30 ενενηντάλεπτα αήττητη, και «άγγιξε» μία δική της παράδοση, που έχει να μπει στην συζήτηση των φίλων της χώρας από το 1939!

Τότε άλλωστε, ήταν η μοναδική και τελευταία φορά που οι Ιταλοί είχαν διατηρήσει το αήττητο σερί τους, για μία τετραετία, κατακτώντας και το Παγκόσμιο Κύπελλο, με την αναμέτρηση απέναντι στην Αυστρία, να καθορίζει και την κατάληξη του εν λόγω ρεκόρ.
E4bKLZUWUAojxbg_1.jpg

Παράλληλα, ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και για την ανασταλτική της λειτουργία, με την Ιταλία να μην έχει δεχθεί κανένα γκολ, στα τελευταία 11 ενενηντάλεπτα που έχει δώσει! Ο λόγος βεβαίως για περισσότερα από 1000 αγωνιστικά λεπτά, με τον Ντοναρούμα να μαζεύει την μπάλα από τα δίχτυα του για τελευταία φορά, πριν από 8 μήνες, σε ένα γκολ της Ολλανδίας, με σκόρερ τον Φαν Ντε Μπέϊκ!

Αν μάλιστα σε όλα αυτά προστεθεί και η εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση που βρίσκονται ορισμένοι ποδοσφαιριστές της, όπως ο Σπινατσόλα (ως αριστερός οπισθοφύλακας), ο Λοκατέλι (έχει αυξήσει κατακόρυφα τις «μετοχές» του), ο Ινσίνιε, ο οποίος θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά τον αρχηγό της Αυστρίας, Αλάμπα, αλλά και τον τερματοφύλακά της, Ντάνιελ Μπάουχμαν, και ο Τσίρο Ιμόμπιλε, αυτομάτως η Ιταλία καθίσταται ως αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση.
E4JqRwuWQAMRniG_1.jpg

Απεναντίας, όσο αφορά την Αυστρία, η πρόκρισή της ως δεύτερη από τον όμιλο που περιλάμβανε την Ολλανδία, την Ουκρανία και την «πρωτάρα» Βόρεια Μακεδονία, μόνο επιτυχία μπορεί να χαρακτηριστεί, με τον προπονητή της, Φράνκο Φόντα, να δικαιώνεται για την «λατρεία» που επιδεικνύει στο 3-5-2, πράγμα που αναμένεται να εφαρμόσει και στην σημερινή αναμέτρηση!

Απαραίτητη προϋπόθεση βεβαίως για να μπορέσουν να προβούν στην έκπληξη οι Αυστριακοί είναι να σπάσουν και την δική τους αρνητική παράδοση που τους θέλει να μην έχουν επικρατήσει απέναντι στην Ιταλία από την φιλική αναμέτρηση του 1960!

Θα καταφέρουν να το κάνουν απόψε απέναντι στην πιο εντυπωσιακή ομάδα της διοργάνωσης ως στιγμής; Η παράδοση λέει όχι. Το «είμαστε εδώ για να ονειρευόμαστε», του Νταβίντ Αλάμπα, πιθανώς όμως να είναι σημαντικότερο από αριθμούς. Οψόμεθα…

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης