πάμε euro

Γιουσούφ Πόουλσεν: Για λίγο δεν πρόλαβε να γίνει ο πιο «γρήγορος» σκόρερ στο EURO!

Γιουσούφ Πόουλσεν: Για λίγο δεν πρόλαβε να γίνει ο πιο «γρήγορος» σκόρερ στο EURO!
Ο Γιουσούφ Πόουλσεν σκόραρε απέναντι στο Βέλγιο και κέρδισε μία θέση στο κλαμπ των παικτών με τα γρηγορότερα τέρματα στο EURO...

Η λέξη "χρόνος", όταν αναφερόμαστε σε ποδοσφαιρικό παιχνίδι, μπορεί να χαθεί... Κάθε στιγμή είναι κρίσιμη και ενδέχεται να γράψει ιστορία!

Ο Γιουσούφ Πόουλσεν ήταν ο σκόρερ της Δανίας απέναντι στο Βέλγιο και για δευτερόλεπτα δεν έγινε ο πιο γρήγορος σκόρερ στην διοργάνωση...

Ντμίτρι Κιριτσένκο (
EURO 2004)

1 λεπτό και 7 δευτερόλεπτα

Στο τελευταίο παιχνίδι του πρώτου ομίλου στο EURO 2004, Ρωσία και Ελλάδα αναμετρώνται στο Στάδιο Αλγκάρβε για την τελική κατάταξη και την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Η Ρωσία μπαίνει στο γήπεδο με το «μαχαίρι» στα δόντια, έχοντας ηττηθεί στις προηγούμενες δύο αναμετρήσεις από Πορτογαλία και Ισπανία αντίστοιχα και ψάχνει μία νίκη για να μην…πέσει αμαχητί!

Με το πέρασμα του πρώτου λεπτού ο Ντμίτρι Κιριτσένκο εκμεταλλεύεται την κακή εκτίμηση του Κατσουράνη, κατεβάζει την μπάλα και προλαβαίνει τον Σεϊταρίδη για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του στα 97 δευτερόλεπτα. Ήταν το «ξέσπασμα» των Ρώσων (2-1) μετά από το άσχημο ξεκίνημα που ουσιαστικά δεν είχε νόημα παρά μόνο το γόητρο.

Γιουσούφ Πούλσεν (EURO 2020)

1 λεπτό και 39 δευτερόλεπτα

Στο Πάρκεν της Κοπεγχάγης στον αγώνα της Δανίας με το Βέλγιο, αναγράφεται 1 λεπτό και 39 δεύτερα και το σκορ γίνεται 1-0. Λίγο νωρίτερα, οι Δανοί κλέβουν τη μπάλα με τον Πιερ Χόιμπιεργκ από το λάθος του Τζέισον Ντεναγιέρ, εκείνη φτάνει στον Γιουσούφ Πόουλσεν, που πλασάρει για να βάλει σε θέση οδηγού την ομάδα του… Για τον Κρίστιαν! Όπως και κάθε γκολ από την ημέρα του περιστατικού της πρεμιέρας.

Το παιχνίδι μπορεί να έληξε στο 2-1 υπέρ των Βέλγων με τον «ιππότη» Ντε Μπρόινε να τιμά επίσης τον Έρικσεν, ωστόσο το τέρμα του Πόουλσεν ανήκει πλέον πολύ ψηλά στην κατηγορία με τα πιο γρήγορα γκολ της διοργάνωσης.

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (EURO 2016)

1 λεπτό και 40 δευτερόλεπτα

Το σφύριγμα της έναρξης για την πρώτη αναμέτρηση του προημιτελικού ακούγεται και οι ποδοσφαιριστές της Πολωνίας και της Πορτογαλίας «ξεχύνονται» σε διάφορες κατευθύνσεις στο Στάδιο Βελοντρόμ. Ο Καρίμ Γκροσίτσκι ανοίγεται στα άκρα και γυρίζει τη μπάλα στην μεγάλη περιοχή, όπου εμφανίζεται ο Λεβαντόφσκι για να στοχεύσει την αριστερή γωνία του αντίπαλου τερματοφύλακα στο 1 λεπτό και 40 δευτερόλεπτα.

Τελικά χρειάστηκε η διαδικασία των πέναλτι, αφού η κανονική διάρκεια βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες (1-1), για να δώσει την πρόκριση στην Πορτογαλία με 4-6. Αυτό που μένει στον Ρόμπερτ από εκείνη την νύχτα είναι η πικρία της ήττας και η «κληρονομιά» ενός γκολ…από τα αποδυτήρια!

Ρόμπι Μπρέιντι (EURO 2016)

2 λεπτά

Σε γνώριμα... εδάφη, η Γαλλία φιλοξενεί την Εθνική ομάδα της Ιρλανδίας για την φάση των «16». Από τις πρώτες κιόλας στιγμές του αγώνα, ο Ρόμπι Μπρέιντι βρίσκεται στα 11 βήματα από το τέρμα του Γιορίς. Με την συμπλήρωση του 2ου λεπτού ο Μπρέιντι και οι συμπαίκτες του γίνονται ένα κουβάρι, πανηγυρίζοντας το προβάδισμα απέναντι στην Γαλλία. Έχει μόλις ευστοχήσει για να γεμίσει ελπίδες τον φίλαθλο κόσμο.

Μπορεί οι «τρικολόρ» να πήραν τελικά τη νίκη (2-1) και να ήταν εκείνοι που πέρασαν στον προημιτελικό, αλλά η Ιρλανδία κρατά την ιστορική συμμετοχή σε τελικές φάσεις του EURO και το τέρμα του Μπρέιντι που παραμένει μέχρι και σήμερα στα top της συγκεκριμένης κατάταξης.

Σεργκέι Αλεϊνίκοφ (EURO 1988)

2 λεπτά και 7 δευτερόλεπτα

Από τα πρώτα χρόνια της διοργάνωσης έτσι όπως την γνωρίζουμε σήμερα με μόλις 8 συμμετέχοντες και μία «μάχη» του δεύτερου ομίλου, ανάμεσα στην Αγγλία και την Σοβιετική Ένωση. Ο αμυντικός μέσος της δεύτερης, κλέβει την μπάλα κοντά στο κέντρο, αποφεύγει πολύ όμορφα τους αντιπάλους του και με όμορφο πλασέ «χτίζει» τις βάσεις για μία εύκολη επικράτηση (1-3).

Η δική του αρχή, λοιπόν, έγινε στα 2 λεπτά και 7 δευτερόλεπτα με το όνομά του να μνημονεύεται ακόμα όταν αναφερόμαστε στα γρήγορα γκολ του EURO. Εκείνη την χρονιά, μάλιστα, έφτασαν μέχρι τον τελικό, όπου ηττήθηκαν από την Ολλανδία.

Πετρ Γίρατσεκ

2 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα

Σε ένα γκολ που εμπλέκεται η Ελλάδα, ως αρνητική πρωταγωνίστρια, εμφανίζονται στο Δημοτικό Στάδιο της Πολωνίας, η Εθνική μας και η Τσεχία για τον πρώτο όμιλο. Στην κάθετη πάσα από το κέντρο, αποδέκτης για τους Τσέχους είναι ο Γίρατσεκ, τον οποίο δεν θα προλάβει ο Χοσέ Χολέβας με αποτέλεσμα να νικήσει με το σουτ του τον Κώστα Χαλκιά.

Το τελικό 1-2 δεν θα έχει διαφορά για καμία από τις δύο ομάδες, καθώς αμφότερες θα περάσουν στην δεύτερη φάση. Το δεύτερο τέρμα της Τσεχίας ήταν και πάλι σε πολύ σύντομο διάστημα, αλλά η ιστορία έμελλε να «γράψει» Γίρατσεκ στα 2 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα.


Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης