πάμε euro

EURO 2020: Και τώρα πώς βγάζει ο Μαντσίνι από την ενδεκάδα τον Λοκατέλι;

EURO 2020: Και τώρα πώς βγάζει ο Μαντσίνι από την ενδεκάδα τον Λοκατέλι;
Ιστορία έγραψε στο Ολίμπικο ο Μανουέλ Λοκατέλι με την απόδοση του για δεύτερο σερί ματς και έβαλε δύσκολα στον Μαντσίνι, εν όψει της επιστροφής του Βεράτι.

Ο Μανουέλ Λοκατέλι έγραψε με «χρυσά γράμματα» το όνομά του στην ιστορία της Ιταλίας στο χθεσινό (16/06) ματς με την Ελβετία, αφού σκόραρε δις, έγινε ο τρίτος νεότερος ποδοσφαιριστής της «Σκουάντρα Ατζούρα» που το καταφέρνει και παράλληλα «έσπασε» το προσωπικό του ρεκόρ, αφού για πρώτη φορά βρίσκει πάνω από ένα γκολ σε ένα παιχνίδι.

Μπορεί με το τέλος των φιλικών προετοιμασίας για την Ιταλία ο Ρομπέρτο Μαντσίνι να δήλωνε πως, «η αποθεραπεία του Βεράτι πηγαίνει πολύ καλά και ελπίζω πως στα πρώτα ματς της διοργάνωσης θα είναι διαθέσιμος», δείχνοντας πόσο πολύ βασίζεται σε αυτόν, αλλά οι συνθήκες πλέον έχουν αλλάξει και ο Λοκατέλι τρέπεται σε ένα από τα πρώτα «βιολιά» της ομάδας.

Η Ιταλία ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο το φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, μετρά δύο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, έχει πετύχει έξι γκολ χωρίς να δεχθεί κανένα και μοιάζει εν γένει με μια καλοκουρδισμένη μηχανή. Μια ενδεχόμενη διατάραξη της τριάδας στον άξονα εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τον Λοκατέλι, τον άνθρωπο που έχει εκμεταλλευθεί στο έπακρο την ευκαιρία που «ανοίχτηκε» μπροστά του.

23.jpg

Ωστόσο, ο Βεράτι επιστρέφει. Ήδη η συμμετοχή του απέναντι στην Ελβετία, φαίνεται πως κρίθηκε στο νήμα. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι μοιάζει να βρίσκεται μπροστά σε ένα τεράστιο δίλημμα: μπορεί να βγάλει τον Μανουέλ Λοκατέλι από την ενδεκάδα;

Η επιδραστικότητά του στο παιχνίδι των Ιταλών

Αν το παιχνίδι με την Τουρκία στην πρεριέρα του EURO 2020 δεν θεωρήθηκε κατάλληλο για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, η χθεσινή (16/06) επιβλητική νίκη επί της Ελβετίας με 3-0 ήρθε να επιβεβαιώσει το εξής: ο άξονας της Ιταλίας είναι χάρμα οφθαλμών. Κι επειδή τόσο ο Ζορζίνιο, όσο και ο Μπαρέλα, ήταν δεδομένο πως θα ηγηθούν της μεσαίας γραμμής, την ευχάριστη έκπληξη αποτελεί ο Λοκατέλι.

Στα δύο πρώτα παιχνίδια της Εθνικής Ιταλίας ολοκλήρωσε τις 94 από τις 106 πάσες που επιχείρησε και με δεδομένη τη διάθεση της ομάδας του Μαντσίνι να επιδοθεί σε ένα άμεσο παιχνίδι, ψάχνοντας την κάθετη μπαλιά που εμπεριέχει ρίσκο, το 87% επιτυχίας γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό.

Σαν επιβράβευση για την έως τώρα συνεισφορά του, ήρθε η εμφάνιση απέναντι στην Ελβετία. Με μια φάση που ξεκινά και τελειώνει από τον ίδιο στο 26', έδωσε το προβάδισμα στην Ιταλία, λύνοντας τα πόδια των συμπαικτών του και εξασφάλισε πως το ρεκόρ των «Ατζούρι» θα συνεχιστεί, αφού ήταν το 29ο συνεχόμενο παιχνίδι που βρίσκουν δίχτυα.

 

Με το δεύτερο -και εντυπωσιακότερο- γκολ του, κατάφερε να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία της «Σκουάντρα Ατζούρα», αφού έγινε ο τρίτος νεότερος ποδοσφαιριστής που σκοράρει δις με το εθνόσημο. Μόνο ο Τζιάκομο Μπουλγκαρέλι το 1962 και ο Μάριο Μπαλοτέλι το 2012 κόντρα στη Γερμανία, το κατάφεραν σε ηλικία μικρότερη των 23ων ετών και 159 ημερών του Λοκατέλι, ενώ ήταν και η πρώτη φορά στην επαγγελματική του καριέρα που πετυχαίνει δύο γκολ σε ένα παιχνίδι!

Η επιστροφή Βεράτι και η μεγάλη απόφαση

Ο πονοκέφαλος του Ρομπέρτο Μαντσίνι με την επιστροφή Βεράτι, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως θα είναι ευχάριστος. Ναι, προστίθεται ένα ακόμη «όπλο» στη φαρέτρα του. Ωστόσο, ένας μεγάλος σταρ του βεληνεκούς του Βεράτι, μπορεί να αποδεχθεί πως επέστρεψε σε ενάμιση μήνα από τον τραυματισμό του στο γόνατο, για να παρακολουθήσει το φετινό EURO από τον πάγκο;

Ίσως ο Λοκατέλι αναγκαστεί να ζήσει ένα dejavu. Όπως είδε τη θέση του στη Μίλαν να χάνεται, εξαιτίας της έλευσης του Λούκας Μπίλια το 2018, να δει τον Μάρκο Βεράτι να παίρνει θέση στη βασική ενδεκάδα. Ίσως πάλι να μη συμβεί κάτι τέτοιο και να φτιαχτεί ένα ακόμη ωραίο παραμύθι Ιταλού ποδοσφαιριστή σε μεγάλη διοργάνωση, όπως του Λούκα Τόνι ή του Φάμπιο Γκρόσο.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Λοκατέλι έχει εκτοξεύσει τις ποδοσφαιρικές και χρηματιστηριακές του μετοχές. Αν πριν το EURO υπήρχε ενδιαφέρον από τη Μάντσεστερ Σίτι και τη Γιουβέντους, κανείς δεν ξέρει τι ακολουθεί.

Δεδομένα πάντως η Σασουόλο «τρίβει» τα χέρια της και ετοιμάζεται να αλλάξει την ταμπέλα των 40 εκατομμυρίων ευρώ που είχε ορίσει ως τιμή εκκίνησης για τον 23χρονο χαφ.

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης