πάμε euro

Θοδωρής Ζαγοράκης στο BN Sports: «Η ΕΠΟ δεν θα αφήσει έτσι το θέμα, για εμένα το ζήτημα της Μακεδονίας είναι πολύ ευαίσθητο»

Θοδωρής Ζαγοράκης στο BN Sports: «Η ΕΠΟ δεν θα αφήσει έτσι το θέμα, για εμένα το ζήτημα της Μακεδονίας είναι πολύ ευαίσθητο»

O πρόεδρος της ΕΠΟ, Θοδωρής Ζαγοράκης, μίλησε στο BNSports και στον Χρήστο Σωτηρακόπουλο, διευκρινίζοντας για το θέμα που προέκυψε με την φανέλα της Βόρειας Μακεδονίας που συμμετέχει στο EURO 2020.

Θέση για το θέμα της φανέλας της Βόρειας Μακεδονίας πήρε ο πρώην αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας και MVP του EURO 2004, Θοδωρής Ζαγοράκης, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω η ΕΠΟ και περιμένει σύντομα να τακτοποιηθεί το ζήτημα από τους αρμόδιους.

«Επικοινωνήσαμε προφορικά και θα επικοινωνήσουμε και εγγράφως με την UEFA, FIFA, Υπουργείο Εξωτερικών και τα αρμόδια όργανα προκειμένου να τοποθετηθεί η λέξη «Βόρεια» στις φανέλες της ομάδας. Δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι. Το θέμα είναι πολύ ευαίσθητο, ο αθλητισμός πρέπει να μένει μακριά από όλα αυτά. Για εμένα μάλιστα είναι ακόμη πιο ευαίσθητο το θέμα όχι μόνο ως Προέδρος της Ομοσπονδίας αλλά και ως αληθινός Μακεδόνας».

Συγκεκριμένα η Βόρεια Μακεδονία είχε σκοπο να αγωνιστεί με το έμβλημα FFM (Football Federation of Macedonia) στη φανέλα, με τον προσδιορισμό «Βόρεια» να απουσιάζει από το σήμα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Στο θέμα αναμένεται να τοποθετηθεί άμεσα η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (UEFA) αλλά και η FIFA.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης