Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η WATT ανάδοχος σε έργο ανακύκλωσης 14 εκατ. ευρώ στην Αττική

Η WATT ανάδοχος σε έργο ανακύκλωσης 14 εκατ. ευρώ στην Αττική
Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο διαγωνισμός του ΕΔΣΝΑ με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών εξευγενισμού και διαχείρισης υλικών και υπολειμμάτων ανακύκλωσης.
Σχετικά Άρθρα

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο διαγωνισμός του ΕΔΣΝΑ με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών εξευγενισμού και διαχείρισης υλικών και υπολειμμάτων ανακύκλωσης.
Η διαγωνιστική διαδικασία που είχε προκηρυχθεί στο τέλος του προηγούμενου χρόνου, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο κατακύρωσης του προσωρινού αναδόχου, της εταιρείας WATT, με τη συμβασιοποίηση να ακολουθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, σε ένα έργο που είχαν βάλει επίσης «στο μάτι» η ASA Recycle -θυγατρική της ΗΛΕΚΤΩΡ- και η Polyeco.

Υλικά υψηλής αξίας για τη βιομηχανία

Το εν λόγω έργο έχει υψηλή προστιθέμενη αξία στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας καθότι το αντικείμενό του αφορά ακριβώς στη μεγιστοποίηση της επανάχρησης χρήσιμων υλικών.
Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τον εξευγενισμό των ανακυκλωσίμων ώστε να προκύπτουν υλικά υψηλής αξίας για χρήση στη βιομηχανία, κοκκοποίηση των πλαστικών για την αναβάθμιση της αξίας τους, παραγωγή δευτερογενούς καυσίμου (RDF) από τα υπολείμματα και επανάκτηση περαιτέρω ανακυκλώσιμων υλικών.
Στόχος είναι η εκτροπή από την ταφή να αγγίξει τουλάχιστον 45%.
Το μη αξιοποιήσιμο υπόλειμμα θα οδηγείται προς ταφή, αδρανοποιημένο.
Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 13,7 εκατ. ευρώ (συμπ. ΦΠΑ) με την αρχική διάρκεια της σύμβασης να έχει οριστεί σε 5 έτη, με δικαίωμα προαίρεσης για παράτασή της για ακόμη μία πενταετία, με ανάλογη προσαύξηση του οικονομικού αντικειμένου.
Το έργο εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική του ΕΔΣΝΑ για την ανάκτηση καθαρών ρευμάτων ανακυκλώσιμων υλικών και βιοαποβλήτων.
Η ανάκτηση εμπορεύσιμων ανακυκλώσιμων υλικών και η επαναπροώθησή τους στην αγορά έχει σημαντικά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη καθώς σημαίνει την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και ενέργειας και παράλληλα ενδυνάμωση της αγοράς των δευτερογενών προϊόντων.
Σημειώνεται ότι η WATT λειτουργεί στην Αττική δύο εγκαταστάσεις επεξεργασίας ανακυκλώσιμων υλικών.
Η πρώτη, το Κέντρο Διαλογής και Ανάκτησης Υλικών (ΚΔΑΥ) βρίσκεται στο Σκαλιστήρι του Δήμου Φυλής και διαθέτει ετήσια δυναμικότητα 100.000 τόνων.
Η δεύτερη, το ΚΔΑΥ Κρωπίας, ανάλογης δυναμικότητας, καλύπτει -αντίστοιχα- τις ανάγκες των Δήμων της Ανατολικής Αττικής.

Φίλιππος Παναγόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης