Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τριγμοί στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ - Απεργία «Στο Κόκκινο» την ερχόμενη Δευτέρα (23/1)

Τριγμοί στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ - Απεργία «Στο Κόκκινο» την ερχόμενη Δευτέρα (23/1)
Οι υποσχέσεις ΣΥΡΙΖΑ που δεν τηρήθηκαν, οι δεσμεύσεις της διοίκησης και η αναστάτωση στην ΑΥΓΗ
Ισχυροί είναι οι τριγμοί στα ΜΜΕ που ελέγχονται από το ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και την εφημερίδα Αυγή όπου η έλλειψη χρημάτων οδηγεί σε καθυστερήσεις στην καταβολή μισθοδοσίας. 
Οι υποσχέσεις που δόθηκαν από κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις διοικήσεις των σταθμών ήταν χωρίς αντίκρισμα με αποτέλεσμα οι δύο εταιρίες να βρίσκονται αντιμέτωπες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Ήδη στο ραδιοφωνικό Σταθμό «Στο Κόκκινο» οι πρώτες παρενέργειες αναμένεται να αρχίζουν να γίνονται ορατές την επόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο εκπρόσωπος των εργαζομένων έστειλε επιστολή στην ΕΣΗΕΑ και ζητά την προκήρυξη 24ωρης απεργίας για την ερχόμενη Δευτέρα 23 του μηνός ενώ ενημερώνει ότι προς απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και οι τεχνικοί του ραδιοφώνου που εργάζονται στο σταθμό και είναι μέλη της ΕΤΕΡ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι του Ρ.Σ «Στο Κόκκινο» με συνέλευση που είχαν πραγματοποιήσει την 9η Ιανουαρίου είχαν ενημερωθεί πως η διοίκηση του σταθμού είχε δεσμευτεί για αποπληρωμή καθυστερούμενων οφειλών και είχαν ζητήσει την τήρηση του χρονοδιαγράμματος που είχε συμφωνηθεί με την ΕΤΕΡ ενώπιον του ΟΜΕΔ στα τέλη του Δεκεμβρίου.
Το χρονοδιάγραμμα προέβλεπε την καταβολή ενός μισθού τουλάχιστον έως τις 16 Ιανουαρίου πράγμα που δεν έγινε καθώς και καταβολές μισθών την 3η Φεβρουαρίου, την 3η Μαρτίου και την 3η Απριλίου και την 3η Μαΐου καθώς και την καταβολή του Δώρου Πάσχα έως τις 12 Απριλίου. 
Οι εργαζόμενοι ουσιαστικά έδιναν πίστωση χρόνου έως τα μέσα Μαΐου για την πλήρη εξόφληση δεδουλευμένων πράγμα που δεν τηρήθηκε.
Την ίδια στιγμή ανάλογη είναι και η κατάσταση στην Αυγή όπου υπάρχει σαφής αδυναμία έγκαιρης καταβολής μισθών.
Στο προσωπικό της εφημερίδας επικρατεί έντονη αναταραχή χωρίς ακόμα να έχουν ληφθεί αποφάσεις για τη στάση που θα τηρηθεί.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->