Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν επιδέχεται αμφισβήτησης το ρεπορτάζ για το σαμποτάζ των ΗΠΑ στους Nord Stream επιμένει ο Αμερικανός δημοσιογράφος

tags :
Δεν επιδέχεται αμφισβήτησης το ρεπορτάζ για το σαμποτάζ των ΗΠΑ στους Nord Stream επιμένει ο Αμερικανός δημοσιογράφος
«Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι από τον Λευκό Οίκο θα ήθελαν ο κύριος Burns (σ.σ.διευθυντής CIA) να προβεί σε διάψευση», είπε o βραβευμένος δημοσιογράφος
O Αμερικανός δημοσιογράφος Seymour Hersh επιβεβαιώνει την αξιοπιστία της πηγής που του παρείχε τα δεδομένα για την εμπλοκή των ΗΠΑ στο σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream.
«Είναι κάποιος που γνωρίζει αρκετά το τι συνέβαινε», είπε ο Hersh στο TASS.
«Δεν μπορώ να αποκαλύψω ανθρώπους προφανώς», πρόσθεσε.
Είπε ότι όταν έγραφε το ρεπορτάζ επικοινώνησε με έναν εκπρόσωπο της CIA.
Ο δημοσιογράφος πιστεύει ότι η αμερικανική κυβέρνηση πιθανότατα θα αρνηθεί τη συμμετοχή της στο σαμποτάζ.
«Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι από τον Λευκό Οίκο θα ήθελαν ο κύριος Burns (σ.σ.διευθυντής CIA) να προβεί σε διάψευση», είπε.

Σύμφωνα με το άρθρο που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, εκρηκτικά κάτω από τους ρωσικούς αγωγούς Nord Stream 1 και 2 τοποθετήθηκαν από δύτες του Αμερικανικού Ναυτικού υπό το πρόσχημα της άσκησης Baltops τον Ιούνιο.
Η είδηση επικαλείται μια άγνωστη πηγή με άμεση γνώση του επιχειρησιακού σχεδιασμού ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden εξουσιοδότησε προσωπικά την επιχείρηση.
Η Adrienne Watson, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στον Λευκό Οίκο, απάντησε σε αίτημα για σχόλιο από το TASS ότι η ιστορία που εξέθεσε ο Χερς ήταν εντελώς ψευδής και πλήρης μυθοπλασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης