Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στη Wall, με φόντο τα εταιρικά αποτελέσματα – Στο -1,13% ο S&P 500, o Nasdaq -1,72%

Απώλειες στη Wall, με φόντο τα εταιρικά αποτελέσματα – Στο -1,13% ο S&P 500, o Nasdaq -1,72%
Πτωτικά η Wall Street...
Ισχυρή πτώση σημείωσαν οι κύριοι δείκτες της Wall Street την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, με τους επενδυτές να σταθμίζουν την ομιλία του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell, ο οποίος παρότι δήλωσε πως ο αποπληθωρισμός έχει αρχίσει προανήγγειλε αυξήσεις επιτοκίων…
Παράλληλα, η αγορά αναμένει την ανακοίνωση και άλλων εταιρικών αποτελεσμάτων…
Πάντως, από τεχνικής απόψεως, ο κυλιόμενος μέσος όρος των τελευταίων 50 ημερών πλησίασε γρήγορα σε ένα σταυρό πάνω από το φθίνοντα κυλιόμενο μέσο όρο των τελευταίων 200 ημερών.
Αυτό το τεχνικό σημείο είναι γνωστό ως… χρυσός σταυρός και –ιστορικά– σημαίνει πως έρχεται άνοδος».
Σε αυτό το πλαίσιο, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε -0,61%, στις 33.949 μονάδες.
Ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε πτώση -1,11%, στις 4.117 μονάδες.
Ο δείκτης Nasdaq υποχώρησε -1,68%, στις 11.910 μονάδες.
Ο δείκτης VIX, γνωστός και ως δείκτης φόβου, βρέθηκε στις 19,57 μονάδες.
Καταγραφή_65.JPG
Στο μεταξύ, καθοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε δύο μονάδες βάσης στο 3,65% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα μία μονάδα βάσης στο 4,45%.
Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI ενισχύθηκε 1,7% στα 78,57 δολ. και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,3% στα 1.890 δολ./oz.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,1% έναντι του ευρώ, στο 1,0717 δολ.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Jerome Powell, διατύπωσε έναν λιγότερο hawkish τόνο από ό,τι φοβόταν η αγορά, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Economic Club of Washington D.C.
Ο Powell δήλωσε ότι οι ΗΠΑ βιώνουν αποπληθωρισμό μετά από μια σειρά απότομων αυξήσεων των επιτοκίων μέχρι το 2022.
Ενώ προειδοποίησε επίσης ότι περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων εξακολουθούν να είναι κατάλληλες, οι επενδυτές εξέλαβαν τα σχόλιά του με αισιοδοξία, καθώς αναζητούν ενδείξεις ότι η Fed πλησιάζει στην παύση των αυξήσεων των επιτοκίων της.
Η ομιλία του ακολούθησε την Παρασκευή την ισχυρή έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ, η οποία θεωρήθηκε ότι δίνει στη Fed μεγαλύτερο οικονομικό περιθώριο για να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια.
Πέρα από τον πρόεδρο Powell, μήνυμα για συνέχιση στις αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), με στόχο την καταπολέμηση του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία, έστειλε ο John Williams.
Το μέλος του Δ.Σ. της τράπεζας και επικεφαλής της Fed στη Νέα Υόρκη μίλησε την Τετάρτη σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Wall Street Journal σχετικά με την επιτοκιακή πολιτική που ακολουθεί η τράπεζα.
Ο Williams ανέφερε πως υπάρχει ανάγκη τα βασικά επιτόκια της Fed να φτάσουν σε ένα εύρος μεταξύ του 5% και του 5,25% (από 4,50% - 4,75% που είναι σήμερα), με τον ίδιο να τάσσεται υπέρ αυξήσεων των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης όπως ανακοινώθηκε και μετά από την τελευταία συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της τράπεζας (FOMC) στις αρχές Φεβρουαρίου.
Ο Αμερικανός τραπεζίτης είπε πως εάν η κατάσταση με τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ επιδεινωθεί τότε η Fed θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια της άνω των 25 μονάδων βάσης.

Συγκρατημένη άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

Συγκρατημένη άνοδο σημείωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο της ομιλίας του διοικητή της Fed, Jerome Powell.
Στο επίκεντρο βρίσκονται και τα εταιρικά αποτελέσματα μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών και εταιρειών.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύθηκε 0,6%, στις 15.412 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,26% στις 7.885 μονάδες.
Στις 7.119 μονάδες με πτώση 0,18% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε άνοδο 0,15%, στις 27.237 μονάδες.
1_54.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης