Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tradeweb: Eίδος προς εξαφάνιση τα κρατικά ομόλογα με αρνητική απόδοση στην Ευρώπη

tags :
Tradeweb: Eίδος προς εξαφάνιση τα κρατικά ομόλογα με αρνητική απόδοση στην Ευρώπη
Περίπου 260 δισ. ευρώ κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης είχαν αρνητικές αποδόσεις στα τέλη Σεπτεμβρίου από 542 δισ. ευρώ στο τέλος Αυγούστου
Ο «σωρός» των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης με αρνητική απόδοση κοντεύει να εξαφανιστεί, σύμφωνα με στοιχεία της Tradeweb, η τελευταία ένδειξη ότι οι αποδόσεις των ομολόγων βρίσκονται σταθερά σε ανοδική τροχιά καθώς οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες επιταχύνουν τις αυξήσεις των επιτοκίων για να συγκρατήσουν τον πληθωρισμό.
Στη Γερμανία, η απόδοση του 2ετούς χρέους ενισχύθηκε κατά 58 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο και κατά περισσότερο από 200 μονάδες βάσης για το έτος.
Το δεκαετές «πείραμα» της Ευρώπης με τα αρνητικά επιτόκια ολοκληρώθηκε τον περασμένο μήνα, όταν η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας επανέφερε το βασικό της επιτόκιο σε θετικό έδαφος.
Περίπου 260 δισ. ευρώ κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης είχαν αρνητικές αποδόσεις στα τέλη Σεπτεμβρίου, ανέφερε η Tradeweb τη Δευτέρα, από περίπου 542 δισ. ευρώ στο τέλος Αυγούστου.
Όλα τα ομόλογα που εξακολουθούν να φέρουν αρνητική απόδοση είναι ομόλογα συνδεδεμένα με τον πληθωρισμό.
Τα ομόλογα αρνητικής απόδοσης αποτελούσαν στα τέλη Σεπτεμβρίου το 3,2% της συνολικής αγοράς, έναντι σχεδόν 7% τον Αύγουστο.
Ο αριθμός του Σεπτεμβρίου ήταν ο χαμηλότερος τουλάχιστον από το 2016, όταν η Tradeweb άρχισε να συγκεντρώνει τα στοιχεία για το Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης