Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall Street λόγω του QE της BoE - Ο S&P 500 στο +1,77%, ο Nasdaq +1,77%

Άνοδος στη Wall Street λόγω του QE της BoE - Ο S&P 500 στο +1,77%, ο Nasdaq +1,77%
Με μικτά πρόσημα κινήθηκαν σήμερα 28/9 τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω έντονης μεταβλητότητας, με την ενεργειακή κρίση να κλιμακώνεται ενώ ο φόβος ύφεσης κυριαρχεί, μετά τις συνεχόμενες αυξήσεις επιτοκίων των Κεντρικών Τραπεζών αλλά και του εκλογικού αποτελέσματος στην Ιταλία.
Με θετικά πρόσημα διαπραγματεύονται οι κυριότεροι δείκτες της Wall street την Τετάρτη 28/9, καθώς οι μετοχές που συνδέονται με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones ανέκαμψαν σε θετικό έδαφος μετά το σχέδιο αγοράς ομολόγων της Τράπεζας της Αγγλίας για σταθεροποίηση της πτώσης της βρετανικής λίρας και μετά από πέντε συνεδρίες ανελέητων πωλήσεων λόγω ανησυχιών για μια αύξηση των επιτοκίων που προκάλεσε οικονομική επιβράδυνση, η οποία είδε τους κύριους δείκτες της να διολισθαίνουν βαθύτερα σε μια bear market, όπως επίσης και λογω αύξησης στην απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.
Το εμπορικό έλλειμμα αγαθών και υπηρεσιών στις Ηνωμένες Πολιτείες διαμορφώθηκε στα 87,3 δισ. δολάρια τον Αύγουστο, μειωμένο κατά 2,9 δισ. δολάρια από το αναθεωρημένο ποσό των 90,2 δισ. δολαρίων που καταγράφηκε τον Ιούλιο.
Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε σε αρνητικό έδαφος μετά την ανακοίνωση, υποχωρώντας στο 3,88% από το 4,03% στο οποίο είχε σκαρφαλώσει νωρίτερα. Είναι η πρώτη φορά από το 2008 που το 10ετές αμερικανικό ξεπερνάει το επίπεδο του 4%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας.
Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 0,958 δολ./ευρώ.

Apple: Η μη ενίσχυση της παραγωγής του iPhone 14 φέρνει ισχυρές απώλειες για τη μετοχή

Ισχυρές απώλειες που «αγγίζουν» το 2,6% καταγράφει η μετοχή της Apple, στον απόηχο των δημοσιευμάτων πως ο τεχνολογικός κολοσσός δεν σκοπεύει να ενισχύσει την παραγωγή των νέων iPhone 14 εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης.
Σύμφωνα με το CNBC, οι απώλειες της μετοχής της Apple συμπαρασύρουν σε αρνητικό έδαφος και τους τίτλους εισηγμένων που συνδέονται με την παραγωγή των iPhones, με την TSM να χάνει 2,3%, ενώ η μετοχή της Foxconn (που κατασκευάζει τις συσκευές) υποχωρεί κατά 2,9%.

Στο ταμπλό

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones στο +1,36%, στις 29.530 μονάδες.
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 στο +1,39%, στις 3.697 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq στο +1,21%, στις 10.871 μονάδες
1941.JPG
Στα 87,3 δισ. μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα τον Αύγουστο του 2022

Στα μάκρο, το εμπορικό έλλειμμα αγαθών και υπηρεσιών στις Ηνωμένες Πολιτείες διαμορφώθηκε στα 87,3 δισ. δολάρια τον Αύγουστο, μειωμένο κατά 2,9 δισ. δολάρια από το αναθεωρημένο ποσό των 90,2 δισ. δολαρίων που καταγράφηκε τον Ιούλιο.
Οι εξαγωγές αγαθών διαμορφώθηκαν στα 179,8 δισ. δολάρια, μειωμένες κατά 1,7 δισ. δολάρια σε σύγκριση με τον Ιούλιο, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 4,6 δισ. δολάρια σε μηνιαία βάση, στα 267,1 δισ. δολάρια.
Το ράλι του δολαρίου έναντι των ανταγωνιστών του βοήθησε το έλλειμμα να υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2021.

Υποχώρησαν σε χαμηλά 11 ετών οι πωλήσεις κατοικιών

Με τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων να εκτινάσσονται στα ύψη (πάνω από το 7% εν μέσω της ταχύτερης ανόδου στην ιστορία), δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι αναλυτές περίμεναν ότι οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών θα μειωθούν περαιτέρω τον Αύγουστο του 2022.
Οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών μειώθηκαν κατά 2,0% σε ετήσια βάση (περισσότερο από την αναμενόμενη πτώση κατά 1,5% σε μητρική βάση) πιέζοντας τον δείκτη προς τα κάτω κατά 22,5% σε ετήσια βάση...
κατοικίες_1_1.jpg
Αυτή είναι η 9η μηνιαία πτώση τους τελευταίους 10 μήνες στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2011 (πρώην lockdown για τον COVID).
κατοικίες_2_1.jpg


Μεταβλητότητα στις ευρωπαϊκές αγορές - Παρέμβαση BoE μετά το κραχ στη στερλίνα


Με μικτά πρόσημα κινήθηκαν σήμερα 28/9 τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω έντονης μεταβλητότητας, με την ενεργειακή κρίση να κλιμακώνεται ενώ ο φόβος ύφεσης κυριαρχεί, μετά τις συνεχόμενες αυξήσεις επιτοκίων των Κεντρικών Τραπεζών αλλά και του εκλογικού αποτελέσματος στην Ιταλία.
Ωστόσο οι ισχυρές πιέσεις που καταγράφηκαν αρχικά στην εγχώρια αγορά αλλά και διεθνώς περιορίστηκαν, μετά την ανακοίνωση της Τράπεζας της Αγγλίας, ότι προχωρά σε έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων μετά το κραχ στη στερλίνα, ενώ παράλληλα θα αναστείλει την προγραμματισμένη έναρξη των πωλήσεων ομολόγων, σε μία προσπάθεια να κατευνάσει το χάος που προκάλεσε στις αγορές ο λεγόμενος «μίνι-προϋπολογισμός» της νέας κυβέρνησης της Liz Truss.
Ράλι καταγράφουν οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, με την ανησυχία για την ενεργειακή ασφάλεια να κορυφώνεται, με φόντο τη δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream.
Ο ενεργειακός πόλεμος Ευρώπης - Ρωσίας κλιμακώνεται, εν όψει του δυσκολότερου χειμώνα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο για τη Γηραιά Ήπειρο, με απρόβλεπτες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.
To συμβόλαιο Οκτωβρίου για το ολλανδικό TTF σημειώνει άλμα 8% στα 201 ευρώ.
Ήπια πτώση καταγράφεται στις τιμές του πετρελαίου, με το brent στο -0,15% στο 84,75 δολ. το βαρέλι και το αμερικανικό αργό στο -0,18% στο 8,38 δολ.το βαρέλι.

Ειδικότερα:

Ο δείκτης Dax στη Γερμανία στο +0,36% στις 12,183 μονάδες
Ο δείκτης CAC στο Παρίσι στο +0,19%, στις 5,765 μονάδες
Ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο στο -0,52%, στις 20,852 μονάδες
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο στο +0,30% στις 7,005 μονάδες
ευρωπη_κλείσιμο_6.JPG

wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης