Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοψήφισμα σε Donetsk, Lugansk, Kherson, Zaporozhie: Το 98,19% ψήφισαν υπέρ της εισόδου της περιοχής Zaporozhie στη Ρωσία

Δημοψήφισμα σε Donetsk, Lugansk, Kherson, Zaporozhie: Το 98,19% ψήφισαν υπέρ της εισόδου της περιοχής Zaporozhie στη Ρωσία
Τα πρώτα αποτελέσματα στις περιοχές Donetsk, Lugansk, Kherson, Zaporozhie

Οι εκλογικές επιτροπές των περιοχών Donbass, Zaporozhye και Kherson ανακοίνωσαν τα πρώτα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων που διενεργήθηκαν για την ένωση των περιοχών στη Ρωσία.
Στη Μόσχα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα από τα εκλογικά τμήματα που βρίσκονται στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Έτσι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της καταμέτρησης του 18% των ψήφων στα εκλογικά τμήματα στη Ρωσία, το 98,19% των ψηφοφόρων ψήφισαν υπέρ της εισόδου της περιοχής Zaporozhye στη Ρωσία.
Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα προέρχονται από εκλογικά τμήματα στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπου μπορούσαν να ψηφίσουν πρόσφυγες και το διπλωματικό σώμα.
Στο LPR, το δημοψήφισμα έχει ήδη κηρυχθεί έγκυρο, ενώ διεθνείς παρατηρητές δεν έχουν καταγράψει παραβιάσεις στη διαδικασία ψηφοφορίας.
Σε πολλά σημεία της επικράτειας, η καταμέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει, τα τελικά αποτελέσματα ενδέχεται να γίνουν γνωστά μέχρι το πρωί της Τετάρτης 28/9.
Το TASS συγκέντρωσε τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας.
Αναλυτικά:

Αποτελέσματα από ιστότοπους στη Ρωσική Ομοσπονδία

  • Η προσχώρηση της ΛΔΔ στη Ρωσία μετά την επεξεργασία άνω του 22,48% των πρωτοκόλλων υποστηρίχθηκε από το 98,35%.
  • Η ένταξη του LPR στη Ρωσία μετά την επεξεργασία του 21,11% των πρωτοκόλλων υποστηρίχθηκε από το 97,83%.
  • Η είσοδος της περιοχής Zaporozhye στη Ρωσική Ομοσπονδία, μετά τα αποτελέσματα της επεξεργασίας του 29% των πρωτοκόλλων, υποστηρίχθηκε από το 97,79%.
  • Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της επεξεργασίας του 28% των πρωτοκόλλων, η είσοδος της περιοχής Kherson στη Ρωσική Ομοσπονδία υποστηρίχθηκε κατά 97,05%.

Συμμετοχή και αποτελέσματα 

  • Η καταμέτρηση των ψήφων έχει ήδη ξεκινήσει στη Kherson και έκλεισε τα εκλογικά τμήματα στη ΛΔΔ.
  •  Τα υπόλοιπα εκλογικά τμήματα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ θα συνεχίσουν να λειτουργούν έως τις 20:00 ώρα Μόσχας.
  • Η συμμετοχή στο LPR, σύμφωνα με την τοπική CEC, ήταν 92,6%. Το δημοψήφισμα θεωρείται έγκυρο, παρά τις προσπάθειες του Κιέβου να το διαταράξει, δήλωσε ο επικεφαλής της δημοκρατίας, Λεονίντ Πασέχνικ.
  • Στο Zaporozhye, τα πρώτα γενικά αποτελέσματα προγραμματίζεται να ανακοινωθούν στις 20:00-21:00 ώρα Μόσχας, τα τελικά αποτελέσματα - το πρωί της Τετάρτης.

Η αντίδραση των παρατηρητών

Διεθνείς παρατηρητές από τη Βουλγαρία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, τη Γερμανία, τη Σερβία, τη Μοζαμβίκη, τη Γαλλία, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία δεν κατέγραψαν παραβιάσεις, εκτός από απειλές και βομβαρδισμούς από την Ουκρανία, και σημείωσαν τον ενθουσιασμό των συμμετεχόντων στην ψηφοφορία γράφει το Tass. 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης