Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στη Wall Street, τέλος στο 5νθήμερο πτωτικό σερί - Ο S&P 500 στο -0,69%, ο Nasdaq -0,31%

Πτώση στη Wall Street, τέλος στο 5νθήμερο πτωτικό σερί - Ο S&P 500 στο -0,69%, ο Nasdaq -0,31%
Καθοδικά κινήθηκαν σήμερα 27/9 στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια,διαγράφοντας τα αρχικά κέρδη που ξεπέρασαν το 1% παρά τις τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις.
Σχετικά Άρθρα
Με αρνητικά πρόσημα διαπραγματεύονται οι κυριότεροι δείκτες της Wall street την Τρίτη 27/9, μετά από πέντε συνεδρίες ανελέητων πωλήσεων λόγω ανησυχιών για μια αύξηση των επιτοκίων που προκάλεσε οικονομική επιβράδυνση, η οποία είδε τους κύριους δείκτες της να διολισθαίνουν βαθύτερα σε μια bear market, όπως επίσης και λογω αύξησης στην απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.
Σημειώνεται ότι ο Dow Jones πλέον βρίσκεται σε επίπεδα «bear market» καθώς υποχώρησε κάτω από τις 29.439 μονάδες ήτοι 20% από τα πρόσφατα υψηλά και ο S&P 500 έκλεισε σε νέο χαμηλό έτους, καθώς κινήθηκε κάτω από τις 3.666 μονάδες (χαμηλό Ιουνίου).
Οι ευαίσθητες σε ρυθμούς ανάπτυξης μετοχές οδήγησαν σε άνοδο τους δείκτες, μια ημέρα αφότου ο Dow Jones επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε πτωτική αγορά από τις αρχές Ιανουαρίου.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Fed Chicago, ανήσυχος για την οικονομία των ΗΠΑ, δήλωσε ο πρόεδρος της τράπεζας Charles Evans, σε μια στιγμή που η κεντρική τράπεζα αυξάνει με ταχείς ρυθμούς τα επιτόκια στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό.
Επίσης πτώση 0,2% σημείωσαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ σε μηνιαία βάση τον Αύγουστο στα 272,7 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως έδειξαν τα μηνιαία στοιχεία που δημοσίευσε την Τρίτη το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ.
Ακόμη, συνεχίστηκε να επιβραδύνεται η ετήσια αύξηση στις τιμές των αμερικανικών κατοικιών καθώς το ράλι των επιτοκίων και το άλμα του πληθωρισμού έχουν περιορίσει το αγοραστικό ενδιαφέρον.

Στο ταμπλό


Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones στο -0,86%, στις 29.008 μονάδες.
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 στο -0,69%, στις 3.629 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq στο -0,31%, στις 10.829 μονάδες
2049.JPG

Evans (Fed): Ανησυχώ μήπως υπερβάλουμε με τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων

Ανήσυχος για την οικονομία των ΗΠΑ, δήλωσε στο CNBC ο πρόεδρος της Fed του Σικάγο, Charles Evans, σε μια στιγμή που η κεντρική τράπεζα αυξάνει με ταχείς ρυθμούς τα επιτόκια στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό.
Ο Evans είπε ότι παραμένει «επιφυλακτικά αισιόδοξος» ότι η αμερικανική οικονομία μπορεί να αποφύγει την ύφεση. με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν περαιτέρω εξωτερικοί κραδασμοί.
Τα σχόλιά του έρχονται λίγο μετά μια σειρά δηλώσεων από κορυφαία στελέχη της Fed πως θα συνεχίσουν να δίνουν προτεραιότητα στην καταπολέμηση του πληθωρισμού, ο οποίος επί του παρόντος βρίσκεται κοντά στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές της δεκαετίας του 1980.
Η κεντρική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια αναφοράς κατά 75 μονάδες βάσης νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα, η τρίτη συνεχόμενη αύξηση αυτού του μεγέθους.
Οι αξιωματούχοι της Fed ανέφεραν επίσης ότι θα συνεχίσουν να ανεβάζουν τα επιτόκια πολύ πάνω από το τρέχον εύρος από 3% έως 3,25%.

Πτώση -0,2% στις παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Αύγουστο 2022

Στα μάκρο, πτώση 0,2% σημείωσαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ σε μηνιαία βάση τον Αύγουστο στα 272,7 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως έδειξαν τα μηνιαία στοιχεία που δημοσίευσε την Τρίτη το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ.
Η μέτρηση ήταν καλύτερη από τις εκτιμήσεις της αγοράς για μείωση κατά 0,4%.
Εξαιρουμένων των μεταφορών, οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 0,2%.
Εξαιρουμένης της άμυνας, οι νέες παραγγελίες μειώθηκαν κατά 0,9%.
Ο εξοπλισμός μεταφορών, επίσης μειωμένος δύο συνεχόμενους μήνες, οδήγησε τη μείωση, 1,0 δισ. δολάρια ή 1,1% στα 92,0 δισ. δολάρια.
1_191.jpg

Συνέχισε να επιβραδύνει η ετήσια άνοδος στις τιμές των κατοικιών

Στα μάκρο επίσης, συνέχισε να επιβραδύνει η ετήσια αύξηση στις τιμές των αμερικανικών κατοικιών καθώς το ράλι των επιτοκίων και το άλμα του πληθωρισμού έχουν περιορίσει το αγοραστικό ενδιαφέρον.
Ειδικότερα, ο δείκτης κατοικιών S&P CoreLogic Case-Shiller για 20 μητροπολιτικές περιοχές των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 16,1% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, από 18,7% τον προηγούμενο μήνα.
Από τον Ιούνιο, ο δείκτης υποχώρησε 0,4% τον Ιούλιο μετά την άνοδο του προηγούμενου μήνα κατά 0,4%.
Οι τιμές κορυφώθηκαν τον περασμένο Απρίλιο όταν εμφάνισαν ετήσιο άλμα 21,2%.
Σε εθνικό επίπεδο, ο δείκτης υποχώρησε 0,2% τον Ιούλιο από τον Ιούνιο.

2_249.jpg

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας.
Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 0,964 δολ./ευρώ.
Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διαμορφώνεται στο 3,98%.

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές


Καθοδικά κινήθηκαν σήμερα 27/9 στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια,διαγράφοντας τα αρχικά κέρδη που ξεπέρασαν το 1% παρά τις τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις.
Ωστόσο ο φόβος ύφεσης κυριαρχεί, μετά τις συνεχόμενες αυξήσεις επιτοκίων των Κεντρικών Τραπεζών αλλά και του εκλογικού αποτελέσματος στην Ιταλία.
Ισχυρή άνοδος καταγράφουν οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, με το ολλανδικό TTF στο +19,65% στα 208 ευρώ.
Ανοδικά κινούνται και οι τιμές του πετρελαίου, με το brent στο +2,56% στο 86,21 δολ. το βαρέλι και το αμερικανικό αργό στο +2,50% στα 78,63 δολ.το βαρέλι.

Ειδικότερα:

Ο δείκτης Dax στη Γερμανία στο -0,72% στις 12,139 μονάδες
Ο δείκτης CAC στο Παρίσι στο -0,27%, στις 5,753 μονάδες
Ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο στο -1,16%, στις 20,961 μονάδες
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο στο -0,52% στις 6,984 μονάδες
ευρωπη_κλεισιμο_6.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης