Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τριγμοί στο χρηματιστήριο της Μόσχας - Ο MOEX στο -6,03%

Τριγμοί στο χρηματιστήριο της Μόσχας - Ο MOEX στο -6,03%
Ο ρωσικός δείκτης MOEX με βάση το ρούβλι ήταν 8% χαμηλότερα στις 1.928 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

To ενδεχόμενο επιβολής νέων δυτικών κυρώσεων οδηγεί τις μετοχές του χρηματιστηρίου Αθηνών στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 24 Φεβρουαρίου, την ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, κι ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη τα δημοψηφίσματα σε τέσσερις ουκρανικές περιφέρειες για προσάρτηση στη Ρωσία.
Το έντονο volatility έχει επηρεάσει τις ρωσικές αγορές την τελευταία εβδομάδα, σημειώνει το Reuters.
Το ρούβλι και οι μετοχές ανέκαμψαν μετά το sell off που προκάλεσε η κήρυξη μερικής επιστράτευσης στη Ρωσία από τον πρόεδρο Vladimir Putin, ωστόσο σήμερα επανήλθαν οι τριγμοί.
Η ψηφοφορία βρίσκεται σε εξέλιξη σε τέσσερις περιοχές που ελέγχονται ως επί το πλείστον από ρωσικές δυνάμεις, στο πλαίσιο του σχεδίου του Putin να προσαρτήσει ένα μεγάλο μέρος της Ουκρανίας.

Νέες κυρώσεις από τη Δύση

«Η ρωσική αγορά είναι πιθανό να αντιμετωπίσει εμπόδια, καθώς εντείνεται ο κίνδυνος κυρώσεων», δήλωσε ο στρατηγικός αναλυτής μετοχικού κεφαλαίου της Alfa Bank, John Walsh, επισημαίνοντας την αυξημένη πιθανότητα νέων κυρώσεων από την ΕΕ και τις ΗΠΑ, καθώς οι μάχες στην Ουκρανία μπαίνουν στον όγδοο μήνα.
Διπλωμάτες την περασμένη εβδομάδα δήλωσαν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει την επιβολή πλαφόν στην τιμή του πετρελαίου, αυστηρότερους περιορισμούς στις εξαγωγές υψηλής τεχνολογίας στη Ρωσία και περισσότερες κυρώσεις κατά ιδιωτών.
Ο ρωσικός δείκτης MOEX με βάση το ρούβλι ήταν 7% χαμηλότερα στις 1.949 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 24 Φεβρουαρίου.
Ο δείκτης RTS σε δολάρια υποχώρησε επίσης κατά 7,4% στις 1.058 μονάδες.
ρωσία_χρηματιστηριο.JPG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης