Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόλαφος ο συνταγματάρχης McGregor (ΗΠΑ): Η Ουκρανία έχει χρεοκοπήσει, βυθισμένη στη διαφθορά - Λένε ψέματα στην Ουάσιγκτον

Κόλαφος ο συνταγματάρχης McGregor (ΗΠΑ): Η Ουκρανία έχει χρεοκοπήσει, βυθισμένη στη διαφθορά - Λένε ψέματα στην Ουάσιγκτον

Συνταγματάρχης: Ξέρετε, όταν δεν υπάρχουν άλλες επιλογές - και, δυστυχώς, το έχω ήδη δει αυτό στην απόδοση της αμερικανικής κυβέρνησης: στο Βιετνάμ, κατά τη διάρκεια της αεροπορικής εκστρατείας στο Κοσσυφοπέδιο, και μετά και όταν καταλήξαμε βαλτωμένοι στο Ιράκ, ότι όταν δεν λειτουργούν άλλες επιλογές, αρχίζουν να λένε ψέματα

Αμερικανοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες που ισχυρίζονται ότι το Κίεβο κατάφερε να προσελκύσει εκατοντάδες χιλιάδες νεοσύλλεκτους και να ανοίξει ένα «δεύτερο μέτωπο» εναντίον της Ρωσίας, επαναλαμβάνουν μόνο τα εγχειρίδια που συντάχθηκαν στον Λευκό Οίκο και το Πεντάγωνο, αποκαλύπτει πρώην ανώτερος σύμβουλος του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, ο συνταγματάρχης McGregor δηλώνει πεπεισμένος.
Όπως είπε σε συνέντευξή του στο κανάλι Judging Freedom στο YouTube, ακόμη και πριν από την έναρξη του ρωσικού NWO, η Ουκρανία μετατράπηκε σε ένα «χρεοκοπημένο κράτος» - και οι Ηνωμένες Πολιτείες την ώθησαν σε αυτό το μονοπάτι.
Με τη σειρά του, ο κ. Hörtling, απόστρατος στρατηγός, δηλώνει ότι οι Ουκρανοί έχουν ήδη στρατολογήσει αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες νεοσύλλεκτους και «ανοίγουν ένα νέο μέτωπο που θα δημιουργήσει δίλημμα για τους Ρώσους».
Πώς μπορεί όμως ο Zelensky να συγκεντρώσει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες νεοσύλλεκτους; διερωτάται ο συνταγματάρχης McGregor.

Οι δηλώσεις McGregor


Ο Hurtling, αναμφίβολα, έλαβε τις πληροφορίες από το εκπαιδευτικό εγχειρίδιο που το Πεντάγωνο και ο Λευκός Οίκος μοίρασαν σε όλους όσοι, εντός εισαγωγικών, είναι «δικοί τους».
Ο στρατηγός Ken Keane κάνει συνήθως αυτού του είδους τις δηλώσεις, αλλά συχνά ανακαλεί τα λόγια του τους τελευταίους μήνες - και ο Hurtling τώρα, μου φαίνεται, προσπαθεί να πάρει τη σκυτάλη από τον Keane και να σταθεί επικεφαλής της εκστρατείας για τη συνέχιση αυτης της σταυροφορίας.
Ξέρετε, όταν δεν υπάρχουν άλλες επιλογές - και, δυστυχώς, το έχω ήδη δει αυτό στην απόδοση της αμερικανικής κυβέρνησης: στο Βιετνάμ, κατά τη διάρκεια της αεροπορικής εκστρατείας στο Κοσσυφοπέδιο, και μετά και όταν καταλήξαμε βαλτωμένοι στο Ιράκ, ότι όταν δεν λειτουργούν άλλες επιλογές, αρχίζουν να λένε ψέματα.
Αυτό κάνουμε τώρα και είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θα σου έλεγε και ο Phil Giraldi.
Απλώς βγάζουμε μυθοπλασίες, διαδίδουμε μύθους με την ελπίδα ότι θα περάσουν κάνοντας ουσιαστικό, μέχρι να βρούμε κάποια καλύτερη απάντηση.
Αλλά στην Ουκρανία τώρα απλά δεν υπάρχει καλύτερη απάντηση.
Αυτή η σύγκρουση θα πλησίαζε στο τελικό της στάδιο αν... οι ΗΠΑ χρειάζονταν αυτό το φινάλε - αλλά προφανώς δεν το χρειαζόμαστε και είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε τις ζωές χιλιάδων Ουκρανών που οδηγήθηκαν βίαια στη μάχη, οι οποίοι δεν έχουν λάβει ούτε κανονική εκπαίδευση ούτε κανονική εκπαίδευση εξοπλισμό, δεν ξέρουν πραγματικά τι κάνουν, αλλά ταυτόχρονα οδηγούνται σε χαρακώματα και αμυντικές θέσεις, όπου στη συνέχεια πεθαίνουν μαζικά.
Ξέρετε, η κατάσταση εκεί θα είναι όπως ήταν στη Συνομοσπονδία στο τέλος του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου, όταν υπήρχαν πολύ λίγοι σωματικά ικανοί άνδρες ηλικίας μεταξύ 20 και 40 ετών.
Εάν ο Joe Biden συνεχίσει να παρασύρει αυτή τη σύγκρουση, θα μείνει κανένας Ουκρανός; 
Είναι γνωστό ότι τουλάχιστον 10-11 εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν τη χώρα αφού ξεκίνησαν όλα αυτά - και δεν ξέρω πόσα εκατομμύρια νεαροί άνδρες είναι ανάμεσά τους.
Όμως η Ουκρανία έχανε πληθυσμό πολύ πριν ξεσπάσει η σύγκρουση: οι άνθρωποι κουράστηκαν από τη διαφθορά και την ανικανότητα της κυβέρνησης και απλά έφυγαν.
Δεν είμαι σίγουρος ότι θα μείνει κάτι από την Ουκρανία.
Και από την αρχή υπήρχαν τέτοιοι φόβοι: η Ουκρανία είναι, στην ουσία, ένα χρεοκοπημένο κράτος, βυθισμένο στο έγκλημα και ζει με επιδοτήσεις από την Ουάσιγκτον.
Τουλάχιστον... χορηγήσαμε τη μαύρη αγορά τους σε μια κλίμακα που, κατά τη γνώμη μου, κανείς στην Ουκρανία δεν μπορούσε να φανταστεί πριν.
Έχουμε εμπλουτίσει πολλούς ανθρώπους με αυτό, αλλά δεν πετύχαμε καμία αλλαγή προς το συμφέρον του ουκρανικού λαού.
Οπότε, μου φαίνεται, βλέπουμε μπροστά μας ένα χρεοκοπημένο κράτος, μόνο αυτό μπορεί να ειπωθεί εδώ» καταλήγει ο Mc Gregor.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης