Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε δεινή θέση οι ΗΠΑ: Ξεμένει από προσωπικό ο στρατός - Οι ανησυχίες του Michael Bloomberg για τις ελλείψεις

Σε δεινή θέση οι ΗΠΑ: Ξεμένει από προσωπικό ο στρατός - Οι ανησυχίες του Michael Bloomberg για τις ελλείψεις

Απομένουν μόνο δύο μήνες μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους και το Πεντάγωνο βρίσκεται 15% πίσω από τον στόχο του

Ο στρατός των ΗΠΑ θα έπρεπε να είναι «ανώτερος» και ισχυρότερους από τους στρατούς άλλων χωρών στον κόσμο, αλλά σήμερα δεν υπάρχουν αρκετοί νεοσύλλεκτοι και αυτή είναι ίσως η πιο σοβαρή πρόκληση που αντιμετωπίζει το Πεντάγωνο.
Σύμφωνα με τον επιχειρηματία Michael Bloomberg, το στρατιωτικό τμήμα εκτιμά ότι από αυτούς που μπορούν να υπηρετήσουν στον στρατό, μόνο το 9% εκφράζει την επιθυμία να οικοδομήσει στρατιωτική καριέρα, το οποίο είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το 2007. Ένας από τους λόγους για αυτήν την κατάσταση πραγμάτων είναι η αρκετά πυκνή αγορά εργασίας, αλλά ένας πολύ πιο σοβαρός λόγος είναι η μείωση της δεξαμενής των δυνητικών προσλήψεων.
Ολοένα και λιγότεροι άνθρωποι - ο επιχειρηματίας Μάικλ Μπλούμπεργκ ανησυχεί για την έλλειψη προσωπικού στον αμερικανικό στρατόAP
Σε όλο τον κόσμο, ο αμερικανικός στρατός δεν υστερεί σε πιθανές κρίσεις, αλλά ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση βρίσκεται ακριβώς στο κατώφλι τους.
Όπως γράφει ο Michael Bloomberg, ιδρυτής και πλειοψηφικός ιδιοκτήτης του Bloomberg LP, μιλάμε για έναν σταθερά μειούμενο αριθμό Αμερικανών που είναι ικανοί και πρόθυμοι να υπηρετήσουν στον στρατό.
Καθώς ο επιχειρηματίας συνεχίζει σε άρθρο του για το Bloomberg, για να διατηρήσει ένα στρατιωτικό πλεονέκτημα, το Πεντάγωνο πρέπει να επανεξετάσει πώς προσελκύει νεοσύλλεκτους και κρατά ανθρώπους στις ένοπλες δυνάμεις και επίσης να προετοιμαστεί για το γεγονός ότι στο μέλλον θα πρέπει να πολεμήσει πολέμους με περισσότερα μικρά τακτικά στρατεύματα. Αν βασιστούμε στις τρέχουσες τάσεις, οι προβλέψεις φαίνονται μάλλον ζοφερές.
Για να επιτευχθεί ο στόχος του 1,3 εκατομμυρίου προσωπικού τακτικού στρατού, οι ένοπλες δυνάμεις πρέπει να προσελκύσουν περίπου 150.000 νεοσύλλεκτους και στους έξι τύπους στρατευμάτων.
Απομένουν μόνο δύο μήνες μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους και το Πεντάγωνο βρίσκεται 15% πίσω από τον στόχο του.
Η πιο αισθητή έλλειψη νεοσύλλεκτων είναι στις επίγειες δυνάμεις. Από τον Ιούνιο, από τις αρχές του 2022, έχουν έρθει να υπηρετήσουν στις επίγειες δυνάμεις 22 χιλιάδες νεοσύλλεκτοι, δηλαδή 60% λιγότεροι από το ετήσιο σχέδιο. Μέχρι το τέλος του έτους, μόνο 445 χιλιάδες άτομα μπορεί να βρίσκονται σε αυτόν τον τύπο στρατευμάτων, που είναι 40 χιλιάδες λιγότερο από ό,τι ορίζει το Κογκρέσο.
Ένας από τους λόγους για αυτήν την κατάσταση πραγμάτων είναι η αρκετά πυκνή αγορά εργασίας, αλλά ένας πολύ πιο σοβαρός λόγος είναι η μείωση της δεξαμενής των δυνητικών προσλήψεων. Λόγω των αυξανόμενων ποσοστών παχυσαρκίας και εθισμού στα ναρκωτικά, το ποσοστό των Αμερικανών ηλικίας 17 έως 24 ετών που δεν έχουν ιατρικές αντενδείξεις για στρατιωτική θητεία μειώθηκε σε μόλις 23%.
Από αυτόν τον αριθμό αφαιρείτε όσους σπουδάζουν σε κολέγια και μένει μόνο το 12%.
Από αυτούς που είναι επιλέξιμοι να υπηρετήσουν στον στρατό, μόνο το 9% είναι πρόθυμοι να ακολουθήσουν στρατιωτική καριέρα, εκτιμά το Υπουργείο Άμυνας, το χαμηλότερο επίπεδο από το 2007.
Για να καλύψει το έλλειμμα, ο στρατός των ΗΠΑ προσφέρει 35.000 δολάρια σε όλους εκείνους τους νεοσύλλεκτους που ξεκινούν τη βασική στρατιωτική εκπαίδευση εντός 45 ημερών. Όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στις ένοπλες δυνάμεις θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να επιλέξουν τον τύπο των στρατευμάτων που θα ήθελαν να υπηρετήσουν. Τώρα οι νέοι έχουν επίσης τη δυνατότητα να υπηρετήσουν μικρότερη θητεία - δύο χρόνια τακτικής υπηρεσίας αντί για τα τέσσερα τυπικά.
Και ενώ τέτοια κίνητρα φαίνονται αρκετά λογικά, άλλες προτάσεις —όπως η μείωση των απαιτήσεων φυσικής κατάστασης και η διευκόλυνση της εισόδου στην υπηρεσία, παρά τον εθισμό στα ναρκωτικά και ορισμένες ασθένειες στο παρελθόν— θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τη μαχητική ετοιμότητα και την πειθαρχία των ο στρατός. Η δημιουργία στρατοπέδων εκκίνησης για όσους επιθυμούν να υπηρετήσουν και οι οποίοι έχουν κακές επιδόσεις στις δοκιμασίες προσόντων θα τους βοηθήσει να φτάσουν το ελάχιστο όριο για την έναρξη της υπηρεσίας, αλλά ως αποτέλεσμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν μείωση της συνολικής ικανότητας των ενόπλων δυνάμεων.

www.bankingews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης