Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Bolton (πρ. Σύμβουλος Ασφαλείας Trump): Αν γίνει πόλεμος Ελλάδας - Τουρκίας το ΝΑΤΟ θα παραλύσει

Προειδοποίηση Bolton (πρ. Σύμβουλος Ασφαλείας Trump): Αν γίνει πόλεμος Ελλάδας - Τουρκίας το ΝΑΤΟ θα παραλύσει
Προβληματικός ο Erdogan σύμφωνα με τον κ. Bolton 
Σχετικά Άρθρα

O πρώην σύμβουλος Ασφαλείας των ΗΠΑ John Bolton αναλύoντας την ελληνοτουρκική κρίση σημειώνει ότι μεγάλη προτεραιότητα της αμερικανικής πολιτικής είναι πάντα να μην εξελιχθεί η κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σε θερμή σύγκρουση προειδοποιώντας μάλιστα ότι σε περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί, «το ΝΑΤΟ θα παραλύσει».
Και προσθέτει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να προσπαθήσουν «να βρουν έναν τρόπο να σταματήσει τη σύγκρουση και (οι δύο χώρες) να ξαναβρούν μία κανονική σχέση».
Η κρίση του John Bolton για τον Erdogan, είναι ότι είναι «προβληματικός» για τη Δύση και για το ΝΑΤΟ σύμφωνα με συνέντευξη του στην ΕφΣυν.

Για τα S-400 

Αφού σημειώνει την αγορά των πυραύλων S-400 που οδήγησαν τις ΗΠΑ να αποκλείσουν την Τουρκία από την παραγωγή και την αγορά των υπερ- αεροσκαφών F-35 προσθέτει:
«Έτσι, θεωρώ ότι η Τουρκία υπό τον Erdogan, και όχι η χώρα στο σύνολό της, έχει δημιουργήσει τις δικές της δυσκολίες εντός του ΝΑΤΟ.
Νομίζω ότι οι αυξανόμενες εντάσεις με την Ελλάδα αλλά και με χώρες που επιθυμούν την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, όπως η Φινλανδία και η Σουηδία, καταδεικνύει πόσο προβληματική είναι η κυβέρνηση Erdogan."
Όπως λέει «μια τέτοια εξωτερική πολιτική δε συνάδει με τους στόχους του ΝΑΤΟ.
Νομίζω ότι ακόμη και η κυβέρνηση Biden περιμένει να δει την Τουρκία να συμπεριφέρεται περισσότερο σαν κανονικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης