Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έχει καταλυθεί η δημοκρατία στην Ουκρανία, απαγόρευσαν το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης και άλλα 10 κόμματα…

Έχει καταλυθεί η δημοκρατία στην Ουκρανία, απαγόρευσαν το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης και άλλα 10 κόμματα…
Στην Ουκρανία η δημοκρατία έχει καταλυθεί, το καθεστώς Zelensky λίγο πριν την κατάρρευση προβαίνει σε ακραία άνομες πράξεις, καθώς η απαγόρευση του κύριου κόμματος της αντιπολίτευσης είναι πρωτοφανής εξέλιξη σε μια δημοκρατία

Η Ουκρανία δεν είναι φάρος δημοκρατίας.
Στην Ουκρανία η δημοκρατία έχει καταλυθεί, το καθεστώς Zelensky λίγο πριν την κατάρρευση προβαίνει σε ακραία άνομες πράξεις, καθώς η απαγόρευση του κύριου κόμματος της αντιπολίτευσης είναι πρωτοφανής εξέλιξη σε μια δημοκρατία.
Στην Ουκρανία με πρόσχημα την ρωσική εισβολή προβαίνουν σε κινήσεις που είναι ενάντιες στα δημοκρατικά ιδεώδη και στις ευρωπαϊκές αξίες.
Πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα δεχθεί η Ουκρανία να είναι υποψήφια για μέλος όταν παραβιάζει βασικές αρχές της δημοκρατίας;
Πως το ΝΑΤΟ ζητούσε να ενταχθεί η Ουκρανία στην Βορειοατλαντική Ένωση όταν παραβιάζει βασικούς κανόνες της δημοκρατίας;
Οι κινήσεις Zelensky αποτελούν πρόκληση στα δημοκρατικά ιδεώδη και αποδεικνύουν ότι είναι καθεστώς.
Τελικά η Ευρώπη και η Ελλάδα αυτό τις αρχές πρεσβεύουν;

Καταστρατήγηση δημοκρατικών αρχών

Οι ουκρανικές αρχές απαγόρευσαν το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης της Ουκρανίας και κατέσχεσαν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, υπονομεύοντας για άλλη μια φορά το αφήγημα ότι ο πρόεδρος Zelensky προεδρεύει σε μια χώρα φάρο της δημοκρατίας.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας ανακοίνωσε την κίνηση μέσω Facebook, αποκαλύπτοντας ότι η Πλατφόρμα της Αντιπολίτευσης — For Life ανέστειλε την λειτουργία της και τα περιουσιακά της στοιχεία, τα χρήματα και η περιουσία της κατασχέθηκαν από το κράτος.
Προσέξτε σοβαρή αντιμετώπιση, δήθεν σοβαρής χώρας, προβαίνει σε τέτοιες ανακοινώσεις μέσω Facebook.

Η Πλατφόρμα της Αντιπολίτευσης — For Life ή OPPL είχε προηγουμένως αναστείλει τις δραστηριότητές της τον Μάρτιο, αφού κατηγορήθηκε ότι ήταν φιλορωσικό κόμμα και κατά της Ουκρανίας.
Η απαγόρευση σημαίνει ότι η κύρια πολιτική αντιπολίτευση του Zelensky έχει εξαφανιστεί.
Η Πλατφόρμα της Αντιπολίτευσης — For Life ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα στην Ουκρανία και δημοσκοπικά είχε ξεπεράσει εκείνη του κόμματος Υπηρέτης του Λαού του κόμματος του Zelensky το 2021.

Ο ηγέτης της Πλατφόρμας της Αντιπολίτευσης — For Life Viktor Medvedchuk, ο οποίος ισχυρίζεται ότι υπερασπίζεται τα συμφέροντα του ουκρανικού λαού επιδιώκοντας καλύτερες σχέσεις με τη Ρωσία, τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό τον Μάιο 2022.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι το κόμμα ήταν ύποπτο ότι ενεργούσε για να «υπονομεύσει την κυριαρχία» της Ουκρανίας, με τις αρχές να έχουν ήδη απαγορεύσει 10 άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον ίδιο λόγο.
Προσέξτε σε μια δήθεν δημοκρατική Ουκρανία 10 πολιτικά κόμματα έχουν απαγορευθεί.

Τον Μάιο 2022 ο πρόεδρος Zelensky υπέγραψε νομοσχέδιο που έδινε το πράσινο φως για την απαγόρευση οποιουδήποτε κόμματος αμφισβητούσε την πολιτική της κυβέρνησης στη ρωσική εισβολή, εξουσιοδοτώντας τα δικαστήρια να κατάσχουν περιουσιακά στοιχεία χωρίς δικαίωμα προσφυγής.

Ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαφανίζονται, οι Ουκρανοί που εμπλέκονται σε διαφωνίες συγκεντρώνονται επίσης και συλλαμβάνονται από ένοπλους άνδρες της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας.

Ταυτόχρονα η Ουκρανία επιχειρεί επίσης να εκδώσει και να φυλακίσει πολίτες που ζουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες εάν ασκήσουν κριτική στον Zelensky.
Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος Zelensky παρουσιάζεται από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ως γενναίος υπερασπιστής της δημοκρατίας σε αντίθεση με τους βάναυσους αυταρχικούς δικτάτορες που ελέγχουν τη Ρωσία.

Αυτό πραγματικά είναι αστείο….

Κακοποιά στοιχεία που απαρτίζουν την SBU τις ειδικές υπηρεσίες της Ουκρανίας και του Zelensky απαγάγουν Ουκρανούς που μιλούν εναντίον του καθεστώτος.
Αυτό είναι ένα σχέδιο προπαγάνδας που έχει σχεδιαστεί για να μετριάσει τις διαφωνίες.
Φανταστείτε πώς ενεργούν όταν οι κάμερες δεν είναι ανοικτές…στα διεθνή μέσα ενημέρωσης…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης