Διεθνή

Ρώσος (ΥΠΟΙΚ): Η οικονομία της Ρωσίας θα αντέξει όλους τους περιορισμούς της Δύσης

tags :
Ρώσος (ΥΠΟΙΚ): Η οικονομία της Ρωσίας θα αντέξει όλους τους περιορισμούς της Δύσης
Η ρωσική οικονομία θα μπορέσει να αντέξει, στην περίπτωση που επιβληθούν περιορισμοί στο δημόσιο χρέος οι οποίοι συζητούνται αυτή την στιγμή στην Δύση,
Η ρωσική οικονομία θα μπορέσει να αντέξει, στην περίπτωση που επιβληθούν περιορισμοί στο δημόσιο χρέος οι οποίοι συζητούνται αυτή την στιγμή στην Δύση, βασιζόμενη στις εγχώριες τράπεζες που θα παρέχουν αρκετή ζήτηση για κρατικά ομόλογα, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών A. Silouanov
«Γενικά, θέλω να πω, ότι θα αντέξουμε όλους τους περιορισμούς, που συζητούνται σήμερα 14/1» δήλωσε ο Silouanov, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «δεν θα πρέπει να φθάσουν εκεί τα πράγματα».
Ο Silouanov, δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία έχει περάσει την κορύφωση του πληθωρισμού.
«Κατά την άποψη μας, περάσαμε αυτή την κορύφωση του πληθωρισμού, την οποία και έπρεπε να περάσουμε.
Επειδή, αρχής γενομένης από φέτος, έχουμε φέρει τη δημοσιονομική πολιτική στα φυσιολογικά επίπεδα, δεν έχουμε πρόσθετα δημοσιονομικά κίνητρα για να θερμάνουμε την οικονομία», δήλωσε ο Silouanov, προσθέτοντας ότι «οι νομισματικές αρχές λαμβάνουν, θα λέγαμε, μέτρα για να χτυπήσουν τις πληθωριστικές πιέσεις».
Αναφερόμενος στην τρέχουσα αδυναμία του ρουβλίου είπε ότι αυτή οφείλεται σε γεωπολιτικούς παράγοντες, προσθέτοντας ότι τέτοιες ταχείες διακυμάνσεις της συναλλαγματικής ισοτιμίας είναι συνήθως προσωρινές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης