Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη πάνω από +40% για την Universal Music Group στην περμέρα της στο χρηματιστήριο

Κέρδη πάνω από +40% για την Universal Music Group στην περμέρα της στο χρηματιστήριο
Η μετοχή της Universal Music Group καταγράφει σημαντική άνοδο στην πρεμιέρα διαπραγμάτευσης στο χρηματιστήριο

Η μετοχή της Universal Music Group καταγράφει σημαντική άνοδο στην πρεμιέρα διαπραγμάτευσης στο χρηματιστήριο, καθώς η ιδιοκτήτρια Vivendi διαχώρισε τις δισκογραφικές δραστηριότητες, στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή IPO του έτους.
Το spin off παραχωρεί το 60% των μετοχών της Universal στους μετόχους της Vivendi, ενώ ο αμερικανός δισεκατομμυριούχους William Ackman και η κινεζική Tencent, πρόκειται να διατηρήσουν υψηλό ποσοστό μαζί με το 10% της Vivendi.
Η Universal Music Group διαπραγματεύεται στα 25,98 ευρώ, υψηλότερα κατά 40,43% σε σχέση με την τιμή αναφοράς στα 18,5 ευρώ, δίνοντας στη μεγαλύτερη εταιρεία μουσικής παγκοσμίως, χρηματιστηριακή αξία άνω των 46 δισ. ευρώ.
Η UMG ποντάρει στο ότι η άνθιση του streaming κυρίως στο Spotify, που έχει αυξήσει τα έσοδα από τα δικαιώματα και την αύξηση των κερδών για χρόνια, έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της, σε μια μουσική βιομηχανία στην οποία κυριαρχεί μαζί με τη Warner και τη Sony Music.
Η Universal, που έχει στο χαρτοφυλάκιο της καλλιτέχνες όπως η Lady Gaga, η Taylor Swift, ο Justin Bieber, ελπίζει να έλθουν συμφωνίες με ιστότοπους που υποστηρίζουν διαφημίσεις, όπως το TikTok και το YouTube, καθώς και υπηρεσίες streaming όπως το Spotify.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης