Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Έκτακτη σύσκεψη με τις εταιρείες ενέργειας για την αντιμετώπιση της εκτόξευσης του κόστους

tags :
Βρετανία: Έκτακτη σύσκεψη με τις εταιρείες ενέργειας για την αντιμετώπιση της εκτόξευσης του κόστους

Η αγορά φυσικού αερίου είναι ζωτικής σημασίας για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας στη θέρμανση, τη βιομηχανική παραγωγή και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, με περισσότερα από 22 εκατομμύρια νοικοκυριά συνδεδεμένα στο δίκτυο το 2020

Σχετικά Άρθρα

Επείγουσα συνάντηση με διευθυντικά στελέχη των μεγαλύτερων προμηθευτών ενέργειας και παρόχων ενεργειακών υπηρεσιών της χώρας πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας βιομηχανίας Kwasi Kwarteng με στόχο την αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών ενέργειας και την έλλειψη φυσικού αερίου, όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του το Bloomberg το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021.
Η Kwarteng διεξάγει συνομιλίες με τον ρυθμιστή της αγοράς ενέργειας Ofgem και εταιρείες όπως οι Centrica PLC, SSE, Electricite de France SA (EDF) και Scottish Power, σύμφωνα με κυτβερνητικές πηγές τις οποίες επικαλείται το δημοσίευμα.

Αγορά φυσικού αερίου

Η αγορά φυσικού αερίου είναι ζωτικής σημασίας για την ενεργειακή επάρκεια του Ηνωμένου Βασιλείου στη θέρμανση, τη βιομηχανία και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, με περισσότερα από 22 εκατομμύρια νοικοκυριά συνδεδεμένα στο δίκτυο το 2020.
Η κυβέρνηση συνεργάζεται με τη ρυθμιστική αρχή και τους φορείς παροχής φυσικού αερίου για την παρακολούθηση της προσφοράς και της ζήτησης καθώς αυξάνονται κατακόρυφα οι τιμές, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις.

Ενεργειακή κρίση

Η Βρετανία διαθέτει ένα ευρύ φάσμα πηγών προμήθειας φυσικού αερίου, με επαρκή χωρητικότητα για να καλύψει περισσότερο από τη ζήτηση και δεν αναμένει έκτακτες ανάγκες εφοδιασμού αυτό το χειμώνα, ανέφερε ο Kwarteng στο Twitter το Σάββατο.
Μια πρωτοφανής ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη κυοφορείται εδώ και χρόνια, με την ήπειρο να εξαρτάται ολοένα και περισσότερο από μη σταθερές πηγές ενέργειας όπως η αιολική και η ηλιακή, ενώ οι επενδύσεις σε ορυκτά καύσιμα μειώθηκαν.

Ζήτηση 

Η άνοδος της παγκόσμιας ζήτησης φυσικού αερίου καθώς οι οικονομίες ανακάμπτουν από τα lockdowns σε συνδυασμό με τα χαμηλότερα αποθέματα φυσικού αερίου μετά τον κρύο χειμώνα του περασμένου έτους ασκεί επίσης ανοδική πίεση στις τιμές.\
Η αύξηση των τιμών έχει προκαλέσει μια επίδραση σε ολόκληρη την οικονομία, οδηγώντας σε δύο εργοστάσια λιπασμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο να σταματήσουν την παραγωγή και να προκαλέσουν ελλείψεις σε διάφορα υποπροϊόντα (όπως το διοξείδιο του άνθρακα) που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία τροφίμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης