Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ουσιαστικός» και «ρεαλιστικός» ήταν σύμφωνα με Ουάσινγκτον και Μόσχα ο διάλογος που είχαν στη Γενεύη

«Ουσιαστικός» και «ρεαλιστικός» ήταν σύμφωνα με Ουάσινγκτον και Μόσχα ο διάλογος που είχαν στη Γενεύη
«Ουσιαστικός» και «ρεαλιστικός» ήταν σύμφωνα με Ουάσινγκτον και Μόσχα ο διάλογος που είχαν στη Γενεύη
Σχετικά Άρθρα

«Ουσιαστικό» και «ρεαλιστικό» χαρακτήρισαν αντίστοιχα οι ΗΠΑ και η Ρωσία τον δεύτερο γύρο συνομιλιών που είχαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από τις δύο χώρες στη Γενεύη.
Η χθεσινή 27/7συνάντηση στις όχθες της λίμνης Λεμάν μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών - υπό τη δεύτερη στην ηγεσία του Στέιτ Ντιπάρμεντ W. Sherman από την αμερικανική πλευρά και τον υφυπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ από τη ρωσική- διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και μακριά από τους δημοσιογράφους.
«Οι συνομιλίες στη Γενεύη ήταν επαγγελματικές και ουσιαστικές.
Και οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου στα τέλη Σεπτεμβρίου», επεσήμανε ο N. Prais εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Ο Riabkov από την πλευρά του δήλωσε «πολύ ικανοποιημένος» από τη συνάντηση, στη διάρκεια της οποίας έγιναν «ρεαλιστικές, επαγγελματικές και συγκεκριμένες» συζητήσεις, ενώ επιβεβαίωσε τη διεξαγωγή της επόμενης συνάντησης τον Σεπτέμβριο, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Αμερικανοί αξιωματούχοι θα ενημερώσουν τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ για τις συνομιλίες την Πέμπτη.

Ομάδες ειδικών

Εν αναμονή της νέας συνάντησης τον Σεπτέμβριο οι δύο πλευρές θα έχουν άτυπες συνομιλίες για να καθορίσουν «ποια ζητήματα θα συζητηθούν από τις ομάδες ειδικών», διευκρίνισε ο Prais.
Ο Riabkov υπογράμμισε από την πλευρά του ότι Ουάσινγκτον και Μόσχα δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επίλυση της διαμάχης τους για τον έλεγχο των εξοπλισμών.
«Είναι πολύ περίπλοκο. Το πρόβλημα αυτό έχει παραμεληθεί για πάρα πολύ καιρό και βρισκόμαστε μόλις στην αρχή της διαδικασίας ανταλλαγής απόψεων», επεσήμανε ο Ρώσος υφυπουργός σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
«Η σημερινή συνάντηση είναι η αρχή του διαλόγου αυτού με την Ομοσπονδία της Ρωσίας.
Η αμερικανική αντιπροσωπεία συζήτησε τις αμερικανικές προτεραιότητες στο τρέχον περιβάλλον ασφαλείας», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ένταση

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε σε ένα πλαίσιο έντασης σε πολλά μέτωπα μεταξύ των δύο χωρών, με τις ΗΠΑ να έχουν απειλήσει τη Ρωσία ότι θα λάβουν μέτρα, αν η Μόσχα δεν σταματήσει τις κυβερνοεπιθέσεις, οι οποίες σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, προέρχονται κυρίως από το ρωσικό έδαφος.
Η Ρωσία αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη, όμως ο Putin χαιρέτισε τις προσπάθειες του Biden να καταστήσει πιο προβλέψιμες τις διμερείς σχέσεις.
Ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος επιτέθηκε και πάλι την Τρίτη στον Ρώσο ομόλογό του στη διάρκεια ομιλίας του σε μέλη των υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ.
Ο Biden κατηγόρησε και πάλι τη Ρωσία ότι επιδιώκει να προκαλέσει αναταραχή στις ενδιάμεσες εκλογές του 2022.
Καταφέρθηκε εξάλλου εναντίον του Putin, επισημαίνοντας ότι «έχει αληθινό πρόβλημα, είναι επικεφαλής μιας οικονομίας που έχει πυρηνικά όπλα και πετρελαιοπηγές και τίποτε άλλο», προσθέτοντας ότι «αυτό τον κάνει ακόμη πιο επικίνδυνο κατά την άποψή μου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης