Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mastercard: Στα 1,9 δισ. δολάρια τα έσοδα το β’ τρίμηνο 2021 λόγω αυξησης των καταναλωτικών δαπανών

tags :
Mastercard: Στα 1,9 δισ.  δολάρια τα έσοδα το β’ τρίμηνο 2021 λόγω αυξησης των καταναλωτικών δαπανών

Η άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών έφερε άνοδο 58% στον όγκο των διασυνοριακών συναλλαγών

Τα κέρδη της Mastercard το δεύτερο τρίμηνο ξεπέρασαν με άνεση τις αρχικές εκτιμήσεις, βοηθούμενες από τη βελτίωση των συνολικών καταναλωτικών δαπανών και την αύξηση του διασυνοριακού όγκου των συναλλαγών εξαιτίας της άρσης των περιορισμών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021.

Καταναλωτικές δαπάνες

Οι εταιρείες καρτών επωφελήθηκαν από τις αυξημένες δαπάνες καθώς τα προγράμματα εμβολιασμού «τρέχουν» με πιο γρήγορο ρυθμό σε πολλές χώρες, και ο αριθμός κρουσμάτων COVID-19 τείνει να μειωθεί.
Αυτά τα δύο στοιχεία επέτρεψαν στις κυβερνήσεις να άρουν τα lockdown λόγω της πανδημίας, γεγονός που μέτρησε στην άνοδο των καταναλωτικών δαπανών.
Τα καθαρά έσοδα της Mastercard αυξήθηκαν στα 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια ή 1,95 δολάρια ανά μετοχή, από 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια ή 1,36 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

Ο ρόλος των ταξιδιών

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv IBES, οι αναλυτές περίμεναν ένα μέσο κέρδος 1,75 δολάρια ανά μετοχή.
Ο διασυνοριακός όγκος της MasterCard, ο οποίος παρακολουθεί τις δαπάνες στις κάρτες πέρα από τη χώρα έκδοσης, αυξήθηκε κατά 58% σε τοπικό νόμισμα, λόγω της αύξησης των διεθνών ταξιδιών.
Ο όγκος είχε μειωθεί κατά 45% την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.
«Τα διεθνή ταξίδια βρίσκονται ακόμη στα πρώτα στάδια της ανάκαμψης και αντιπροσωπεύουν επιπλέον δυνατότητες ανόδου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Michael Miebach.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης