Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία και ΗΠΑ συνεχίζουν τον διάλογο με στόχο τη σταθεροποίηση της σχέσης τους

Ρωσία και ΗΠΑ συνεχίζουν τον διάλογο με στόχο τη σταθεροποίηση της σχέσης τους
Μόσχα και Ουάσινγκτον συνεχίζουν στη Γενεύη τον στρατηγικό διάλογο που ξεκίνησαν τον Ιούνιο ο Ρώσος πρόεδρος V. Putin και ο Αμερικανός ομόλογός του J. Biden,

Μόσχα και Ουάσινγκτον συνεχίζουν στη Γενεύη τον στρατηγικό διάλογο που ξεκίνησαν τον Ιούνιο ο Ρώσος πρόεδρος V. Putin και ο Αμερικανός ομόλογός του J. Biden, σε μια προσπάθεια να σταθεροποιηθούν οι σχέσεις των δύο χωρών.
Οι συναντήσεις, που πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών και μακριά από τα μέσα ενημέρωσης, ξεκίνησαν περίπου στις 10:30 το πρωί με τη συμμετοχή της δεύτερης στην ιεραρχία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ W. Sherman και του Ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών S. Ryabkov και αναμένεται να διαρκέσουν ώρες.
Ρώσοι και Αμερικάνοι έχουν περιορισμένες προσδοκίες από τις συνομιλίες αυτές, από τις οποίες δεν αναμένεται να προκύψουν σημαντικά αποτελέσματα.
Οι συζητήσεις θα περιστραφούν κυρίως γύρω από το ακανθώδες ζήτημα του ελέγχου των εξοπλισμών.
Η B. Jenkins, που πρόσφατα ανέλαβε υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδια για τον έλεγχο των εξοπλισμών, συμμετέχει στην αμερικανική αποστολή.
"Στον διάλογο αυτό αναζητούμε να δημιουργήσουμε τις βάσεις για μελλοντικά μέτρα ελέγχου των εξοπλισμών και περιορισμού των κινδύνων", ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ανακοίνωσή του.
Από την πλευρά του ο Ryabkov επεσήμανε ότι στόχος της συνάντησης είναι να καθοριστεί αν οι Αμερικάνοι "επιθυμούν σοβαρά να ξεκινήσουν έναν στοχευμένο και ενεργητικό διάλογο για τη στρατηγική σταθερότητα", όμως χθες Τρίτη προειδοποίησε: "Δεν θα είχα πολλές προσδοκίες".
Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται σε ένα πλαίσιο έντασης σε πολλά μέτωπα μεταξύ των δύο χωρών, με τις ΗΠΑ να έχουν απειλήσει τη Ρωσία ότι θα λάβουν μέτρα, αν η Μόσχα δεν σταματήσει τις κυβερνοεπιθέσεις, οι οποίες σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, προέρχονται κυρίως από το ρωσικό έδαφος.
Η Ρωσία αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη, όμως ο Putin χαιρέτισε τις προσπάθειες του Biden να καταστήσει πιο προβλέψιμες τις διμερείς σχέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης