Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Βρετανοί εργαζόμενοι ζητούν 5 χιλ. λίρες για να επιστρέψουν στην εργασία τους

tags :
Οι Βρετανοί εργαζόμενοι ζητούν 5 χιλ. λίρες για να επιστρέψουν στην εργασία τους
Οι υπάλληλοι γραφείου θέλουν αυξήσεις μισθών ισοδύναμες με το κόστος ορισμένων ετήσιων σιδηροδρομικών εισιτηρίων για να επιστρέψουν στα γραφεία τους με πλήρη απασχόληση μετά την πανδημία
Η "Ημέρα της Ελευθερίας" έχει έρθει και έχει φύγει στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά οι μικρές επιχειρήσεις και τα καταστήματα λιανικής που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου εξακολουθούν να αγωνίζονται καθώς ο αριθμός των εργαζομένων που συρρέουν στην πόλη παραμένει πολύ κάτω από το επίπεδο πριν από την πανδημία.
Ένας λόγος είναι ότι οι Βρετανοί εργαζόμενοι απαιτούν αύξηση μισθών ή κάποια άλλη μορφή αποζημίωσης σε αντάλλαγμα για την επιστροφή στο γραφείο.
Σύμφωνα με έρευνες από το YouGov και το Locatee, οι υπάλληλοι γραφείου θέλουν αυξήσεις μισθών ισοδύναμες με το κόστος ορισμένων ετήσιων εισιτηρίων σιδηροδρομικής περιόδου για να επιστρέψουν στα γραφεία τους με πλήρη απασχόληση μετά την πανδημία.

Μόλις το 17% των εργαζομένων θέλει να γυρίσει στο γραφείο

Με τους περιορισμούς COVID-19 να οδηγούν τους βρετανούς εργαζόμενους σε 16 μήνες δουλειάς από το σπίτι, μόλις το 17% δηλώνει τώρα ότι θέλει ενεργά επιστροφή πλήρους απασχόλησης στο γραφείο, σύμφωνα με έρευνες για την εταιρεία ανάλυσης εργασιακών χώρων Locatee.
Καθώς οι αυξανόμενοι μισθοί για τους ωριαίους εργαζόμενους δεν συμβαδίζουν με τον πληθωρισμό, μόλις το 17% των υπαλλήλων δηλώνουν ότι θα ήθελαν ενεργά να επιστρέψουν στο γραφείο.
Ωστόσο, το 43% είπε στο YouGov ότι ένα κίνητρο με μετρητά μπορεί να τους βοηθήσει να αλλάξουν γνώμη.
Στο Λονδίνο, ο μέσος εργαζόμενος που είπε ότι τα μετρητά θα ήταν ένα κατάλληλο κίνητρο ζήτησε 5.100 στερλίνες, το οποίο καλύπτει το ετήσιο κόστος ενός σιδηροδρομικού εισιτηρίου μεταξύ του Λονδίνου και της πόλης μετακίνησης του, το Turnbridge Wells στο Κεντ.
Σύμφωνα με το Bloomberg, τα αποτελέσματα της έρευνας "υπογραμμίζουν τις δυσκολίες στο μετα την πανδημία νέο φυσιολογικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης