Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bundesbank (Γερμανία): Στο γ’ τρίμηνο του 2021 η επιστροφή της οικονομίας στα επίπεδα προ της πανδημίας

tags :
Bundesbank (Γερμανία): Στο γ’ τρίμηνο του 2021 η επιστροφή της οικονομίας στα επίπεδα προ της πανδημίας

Η έκθεση της κεντρικής τράπεζας, προβλέπει ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί σημαντικά στο β΄ τρίμηνο και θα πρέπει να επεκταθεί ακόμη περισσότερο στο γ΄ τρίμηνο

Η γερμανική οικονομία βρίσκεται κοντά στο επίπεδο να ανακτήσει το έδαφος που χάθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καταγράφοντας σημαντική ανάκαμψη  αυτό το τρίμηνο, σύμφωνα με το report της Bundesbank, στοιχεία του οποίου επικαλείται δημοσίευμα του Bloomberg τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021.
Παρόλο που, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η μηνιαία έρευνα της κεντρικής τράπεζας δεν κάνει αναφορά στις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν μεγάλα τμήματα στα δυτικά της χώρας, μια ξεχωριστή αναφορά από την ING Group δηλώνει πως η επίπτωση στην οικονομία της χώρας συνολικά από την καταστροφή, αναμένεται να είναι περιορισμένη.

Φυσικές καταστροφές και ΑΕΠ

Και αυτό διότι οι πλημμύρες στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, το πιο πολυπληθές κρατίδιο της Γερμανίας, και στο γειτονικό, Ρηνανία-Παλατινάτο, έχουν κατά κύριο λόγο πληγεί μικρότερες, οικογενειακές επιχειρήσεις αντί για μεγάλες βιομηχανικές περιοχές.
«Η συνολική οικονομική επίπτωση θα παραμείνει περιορισμένη.
Παρόλο που ο καίριος αντίκτυπος στους τομείς λιανικής ή φιλοξενίας, που ήδη έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία, σίγουρα δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί», ανέφερε ο Carsten Brzeski της ING.
«Η ειρωνεία για αυτού του είδους τις φυσικές καταστροφές, είναι συχνά ότι η ανοικοδόμηση κατοικιών και υποδομών θα μπορούσε να έχει θετική επίπτωση στην ανάπτυξη του ΑΕΠ».
Ο υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz, έχει υποσχεθεί έκτακτη ενίσχυση 300 εκατ. ευρώ τουλάχιστον για τα θύματα των καταστροφών και ένα πρόγραμμα πολλών δισ. ευρώ για την ανοικοδόμηση των πόλεων που επλήγησαν.

Αποκατάσταση της προσφοράς

Η έκθεση της Bundesbank, προβλέπει ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί σημαντικά στο β΄ τρίμηνο και θα πρέπει να επεκταθεί ακόμη περισσότερο στο γ΄ τρίμηνο.
«Υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν σοβαρές οπισθοχωρήσεις σε ό,τι αφορά στην πανδημία, και θα χαλαρώσουν τα προβλήματα στον εφοδιασμό τουλάχιστον σταδιακά, ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης θα είναι ακόμη πιο ταχύς το καλοκαίρι και το πραγματικό ΑΕΠ θα μπορούσε να φτάσει τα προ κρίσης επίπεδα στο γ΄ τρίμηνο», ανέφερε στη έκθεσή της η Bundesbank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης