Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κριτική Erdogan στην ΕΕ για το προσφυγικό: Να αναλάβετε τις διεθνείς ευθύνες σας

Κριτική Erdogan στην ΕΕ για το προσφυγικό: Να αναλάβετε τις διεθνείς ευθύνες σας
Ο Erdogan επέκρινε τις ανεπτυγμένες χώρες που δεν μοιράζονται δίκαια τις ευθύνες τους και τα βάρη που φέρουν, τα οποία προσπαθούν να μετακυλίσουν σε τρίτα κράτη
Σχετικά Άρθρα

Δριμεία κριτική στις ευρωπαϊκές χώρες άσκησε ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan με αφορμή την παγκόσμια ημέρα προσφύγων.
Ο Erdogan επέκρινε τις ανεπτυγμένες χώρες που δεν μοιράζονται δίκαια τις ευθύνες τους και τα βάρη που φέρουν, τα οποία προσπαθούν να μετακυλίσουν σε τρίτα κράτη, όπως είπε.
Στο μήνυμά του, σημείωσε ότι σήμερα υπάρχουν περισσότεροι από 82 εκατομμύρια εσωτερικά εκτοπισμένοι και πάνω από 26 εκατομμύρια πρόσφυγες παγκοσμίως, προσθέτοντας ότι αυξανόμενοι αριθμοί τα τελευταία 9 χρόνια δείχνουν ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει μια παγκόσμια προσφυγική κρίση.
«Η σκέψη ότι κάθε αριθμός είναι ένας άνθρωπος είναι αρκετή για να κατανοήσει την έκταση των ταλαιπωριών και της ανθρώπινης τραγωδίας που εκτυλίσσεται», είπε.
Υπογραμμίζοντας ότι η συνεχιζόμενη αστάθεια στο Αφγανιστάν και τη Συρία, που έχει απομακρύνει εκατομμύρια ανθρώπους από τα σπίτια τους, σημείωσε ότι η κατάσταση δεν είναι διαφορετική στην υποσαχάρια Αφρική και τη Μιανμάρ.
«Επί του παρόντος, η χώρα μας είναι ένα ασφαλές καταφύγιο για περίπου 4 εκατομμύρια πρόσφυγες, εκ των οποίων 3,7 εκατομμύρια είναι Σύροι.
Αυτές οι θυσίες της Τουρκίας έχουν σώσει τόσο την αξιοπρέπεια της ανθρωπότητας όσο και τις ζωές των θυμάτων και των καταπιεσμένων» υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Αδιάφορες οι αναπτυγμένες χώρες»

«Οι πολιτικές των ανεπτυγμένων χωρών που περιορίζουν τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων, μειώνουν τις ποσοστώσεις επανεγκατάστασης και παραμένουν αδιάφορες για την κατάσταση των προσφύγων διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό.
Οι ανεπτυγμένες χώρες δεν μοιράζονται τις ευθύνες και τα βάρη τους και προσπαθούν να επιβάλουν διεθνείς ευθύνες σε τρίτες χώρες», σημείωσε.
Τονίζοντας ότι η λύση στην προσφυγική κρίση δεν είναι μόνο η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε αυτούς τους ανθρώπους που αγωνίζονται να διατηρήσουν τη ζωή, είπε ότι πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για την εξάλειψη των λόγων που αναγκάζουν τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο να μεταναστεύσουν.
Τερματίστε τις συγκρούσεις και την αστάθεια για να επιστρέψουν αυτοί οι άνθρωποι στα σπίτια τους, τόνισε ο Erdogan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης