Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Στη Βιέννη η Von der Layen στις 21 Ιουνίου 2021 για την έγκριση του σχεδίου για το Ταμείο Ανάκαμψης

tags :
Αυστρία: Στη Βιέννη η Von der Layen στις 21 Ιουνίου  2021 για την έγκριση του σχεδίου για το Ταμείο Ανάκαμψης
Το αναπτυξιακό σχέδιο της Αυστρίας, η οποία υπολογίζει σε κοινοτικές επιχορηγήσεις ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ
Σχετικά Άρθρα

Περίπου ένα έτος μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης των συνεπειών του κορονοϊού, η Αυστρία βλέπει την προοπτική λήψης των πρώτων χρημάτων, κάτι που θα βρεθεί στο επίκεντρο της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Δευτέρα, 21 Ιουνίου, στη Βιέννη η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Layen, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021.

Το σχέδιο

Στη Βιέννη, η ίδια αναμένεται να ανακοινώσει το "πράσινο φως" για το αναπτυξιακό σχέδιο της Αυστρίας, η οποία υπολογίζει σε κοινοτικές επιχορηγήσεις ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για προγράμματα, με έμφαση στη σιδηροδρομική και ευρυζωνική επέκταση, καθώς και στις επενδύσεις στον οικολογικό τομέα.

Next Generation EU

Το αποκαλούμενο Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί τον πυρήνα του προγράμματος ανασυγκρότησης μετά την πανδημία του κορονοϊού "Next Generation EU" που συμφωνήθηκε το καλοκαίρι του 2020 με ύψος 750 δισεκατομμυρίων ευρώ - ποσό που, προσαρμοσμένο στον πληθωρισμό, ανέρχεται σε περίπου 800 δισεκατομμύρια ευρώ.
Τα χρήματα προορίζονται να βοηθήσουν την οικονομία να προχωρήσει ξανά μετά την πανδημία και ταυτόχρονα να εκσυγχρονιστεί, με ένα μέρος των χρημάτων να δίνεται ως επιχορήγηση, και ένα άλλο μέρος ως δάνειο, ενώ το πρόγραμμα χρηματοδοτείται μέσω χρέους.

Ψηφιακός μετασχηματισμός και πράσινες επενδύσεις

Όλα τα κράτη έπρεπε να υποβάλουν στην Επιτροπή της ΕΕ λεπτομερή σχέδια ανάκαμψης.
Τουλάχιστον το 37% των κεφαλαίων θα πρέπει να εισέλθει σε φιλικά προς το κλίμα έργα και το 20% σε ψηφιοποίηση.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε δύο μήνες για την εξέταση των σχεδίων, η οποία έχει πλέον ολοκληρωθεί, και κατόπιν σύστασής της, το Συμβούλιο υπουργών της ΕΕ θα πρέπει να εγκρίνει τα σχέδια σε μερικές εβδομάδες πριν από την εκταμίευση των πρώτων χρημάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης