Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 2,5% στα 68,71 δολ. για το Brent λόγω σταδιακής αποκατάστασης της προσφοράς στις ΗΠΑ

tags :
Κέρδη 2,5% στα 68,71 δολ. για το Brent λόγω σταδιακής αποκατάστασης της προσφοράς στις ΗΠΑ
Το συμβόλαιο Ιουνίου για το αργό τύπου West Texas Intermediate ενισχύθηκε κατά 1,55 δολάρια ή 2,4% και έκλεισε στα 65,37 δολάρια το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα

Aνοδική κίνηση πραγματοποίησε η τιμή του πετρελαίου την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 καθώς αποκαταστάθηκε μόνο εν μέρει η λειτουργία του αγωγού καυσίμων της Colonial Pipeline στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters.
Η τιμή του πετρελαίου ολοκλήρωσε και την εβδομάδα 10 – 14 Μαϊου 2021 με κέρδη
Ο αγωγός καυσίμων της Colonial Pipeline μήκους 500 μιλίων ο οποίος καλύπτει περίπου το 45% των αναγκών καυσίμων στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ τέθηκε εκ νέου σε λειτουργία την Τέταρτη (11/5).
Η κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας ο αγωγός είχε ως αποτέλεσμα ελλείψεις βενζίνης και οδήγησε στο κλείσιμο σειράς πρατηρίων σε όλες τις νοτιοανατολικές πολιτείες.

Τα διυλιστήρια

Οι φόβοι για παρατεταμένο κλείσιμο του αγωγού που θα μπορούσε να περιορίσει σημαντικά τη δραστηριότητα των διυλιστηρίων και πίεσε χαμηλότερα τα βραχυπρόθεσμα συμβόλαια έχουν πλέον εκλείψει, σημειώνει ο Robert Yawger της Mizuho Securities, προσθέτοντας ότι η άνοδος της τιμής του καυσίμου αποδίδεται στο γεγονός ότι τα διυλιστήρια προσπαθούν να επεξεργαστούν όσο το δυνατόν περισσότερο αργό μπορούν προκειμένου να καλύψουν το κενό από τις πέντε μέρες που έμεινε κλειστός ο αγωγός καυσίμων.

Μειωμένη προσφορά

Η RBC υπολόγισε ότι η διακοπή λειτουργίας του αγωγού είχε ως αποτέλεσμα την έλλειψη 7,5 εκατομμυρίων βαρελιών βενζίνης στην ανατολική ακτή και 6 εκατομμυρίων βαρελιών διυλισμένων προϊόντων, ήτοι συνολικής ποσότητας 13,5 εκατομμυρίων βαρελιών.

Τα συμβόλαια

Το συμβόλαιο Ιουνίου για το αργό τύπου West Texas Intermediate ενισχύθηκε κατά 1,55 δολάρια ή 2,4% και έκλεισε στα 65,37 δολάρια το βαρέλι.
Το πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Ιουλίου πρόσθεσε 1,66 δολάρια ή 2,5% και τερμάτισε την ημέρα στα 68,71 δολάρια το βαρέλι.
Τα κέρδη της Παρασκευής (14 Μαΐου) βοήθησαν και τα δύο συμβόλαια να καλύψουν τις μέχρι σήμερα εβδομαδιαίες απώλειές τους και να κλείσουν το την εβδομάδα κατά 0,7% και 0,6% υψηλότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dow Jones Market Data, σημειώνοντας την τρίτη διαδοχική εβδομάδα ανόδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης