Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πωλήθηκε βασιλική τιάρα για 1,66 εκατ. δολ. και καρφίτσα με ζαφείρι του Κασμίρ έναντι 3,87 εκατ. δολ.

Πωλήθηκε βασιλική τιάρα για 1,66 εκατ. δολ. και καρφίτσα με ζαφείρι του Κασμίρ έναντι 3,87 εκατ. δολ.
Η τιάρα διαθέτει διαβαθμισμένα μοτίβα με διαμάντια και φυσικά μαργαριτάρια και είχε εκτιμώμενη τιμή από 1 εκατομμύριο έως 1,5 εκατομμύρια δολάρια
Μία τιάρα με διαμάντια και μαργαριτάρια πέρασε από γενιές της βασιλικής οικογένειας της Ιταλίας για να πωληθεί έναντι για 1,5 εκατ. ελβετικών φράγκων (1,66 εκατ. δολ.) σε χθεσινή (12/5) δημοπρασία στην Ελβετία.
Η τιμή ήταν από τις υψηλότερες που επιτεύχθηκε για μια τιάρα τα τελευταία χρόνια, δήλωσε ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's μετά την πώληση στη Γενεύη.
Η τιάρα που χρονολογείται από το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, ήταν δώρο στη Μαρία Βιτόρια Νταλ Πούζο κατά τον γάμο της το 1867 με τον Αμαδέο Α΄ της Σαβοΐας, αργότερα βασιλιά της Ισπανίας.
Η τιάρα διαθέτει διαβαθμισμένα μοτίβα με διαμάντια και φυσικά μαργαριτάρια και είχε εκτιμώμενη τιμή από 1 εκατομμύριο έως 1,5 εκατομμύρια δολάρια.
Επίσης πουλήθηκε και το μεγαλύτερο ζαφείρι του Κασμίρ που εμφανίστηκε ποτέ σε δημοπρασία, μια πέτρα 55,19 καρατίων που συγκέντρωσε 3,5 εκατομμύρια φράγκα (3,87 εκατ. δολ.).
Ο πολύτιμος λίθος κοσμεί μία καρφίτσα με ζαφείρια και διαμάντια της δεκαετίας του 1930 - δίπλα σε ένα άλλο ζαφείρι του Κασμίρ που ζυγίζει 25,97 καράτια.
Με αρχική εκτιμώμενη αξία 2 εκατ. έως 3 εκατ. δολάρια, ανήκε σε κληρονόμο της περιουσίας της ζυθοποιίας Guinness.
karfitsa-me-zafeiri-kasmir.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης