Διεθνή

ΗΠΑ: Νέα εμπλοκή στα στενά του Ορμούζ με πλοία του Ιράν

tags :
ΗΠΑ: Νέα εμπλοκή στα στενά του Ορμούζ με πλοία του Ιράν

Σκάφος της ακτοφυλακής των ΗΠΑ έριξε 30 προειδοποιητικά πυρά μετά την προσέγγιση 13 σκαφών των ναυτικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν (IRGC)

Σχετικά Άρθρα

Πλοίο της αμερικανικής ακτοφυλακής έριξε περίπου 30 προειδοποιητικά πυρά μετά την προσέγγιση 13 σκαφών των ναυτικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν (IRGC) τόσο στο συγκεκριμένο πλοίο όσο και σε άλλα σκάφη του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στα Στενά του Ορμούζ, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, σύμφωνα με δημοσιευμα του Reuters τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021.
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου John Kirby δήλωσε ότι τα προειδοποιητικά πυρά ρίχθηκαν όταν τα ιρανικά ταχύπλοα σκάφη έφτασαν σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από έξι αμερικανικά στρατιωτικά σκάφη που συνοδεύουν το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο Georgia.

Επεισόδια

Είναι η δεύτερη φορά από τον περασμένη μήνα που τα αμερικανικά στρατιωτικά σκάφη έπρεπε να ρίξουν προειδοποιητικές βολές εξαιτίας αυτού που αποκάλεσαν ότι ήταν επιθετική συμπεριφορά από τα ιρανικά σκάφη στην περιοχή, μετά από σχετική χαλάρωση των εντάσεων το τελευταίο διάστημα.
Τον Απρίλιο, ένα αμερικανικό στρατιωτικό πλοίο έριξε προειδοποιητικές βολές αφού τρία πλοία των Φρουρών της Επανάστασης πλησίασαν κοντά του και ένα άλλο αμερικανικό σκάφος στον Κόλπο.

Πυρηνική συμφωνία

Το τελευταίο περιστατικό έρχεται στη συγκυρία καθώς οι παγκόσμιες δυνάμεις και το Ιράν επιδιώκουν να επιταχύνουν τις προσπάθειες για να επιστρέψουν η Ουάσιγκτον και η Τεχεράνη στην πυρηνική συμφωνία του 2015.
Αμερικανοί αξιωματούχοι επέστρεψαν στη Βιέννη την περασμένη εβδομάδα για έναν τέταρτο γύρο έμμεσων συνομιλιών με το Ιράν σχετικά με τον τρόπο επανάληψης της συμμόρφωσης με τη συμφωνία, την οποία ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump εγκατέλειψε το 2018, ωθώντας το Ιράν να αρχίσει να παραβιάζει τους όρους του περίπου ένα χρόνο αργότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης