Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Σε λίγους μήνες είναι δυνατόν να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία

tags :
ΠΟΥ: Σε λίγους μήνες είναι δυνατόν να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία

Η ακτιβίστρια Greta Thunberg υπογράμμισε πως ενώ ένας στους τέσσερις σε χώρες υψηλού εισοδήματος έχει τώρα εμβολιαστεί, μόλις ένας σε περισσότερους από 500 ανθρώπους σε φτωχότερες χώρες έχει λάβει μία δόση

Σχετικά Άρθρα

Η παγκόσμια κοινότητα διαθέτει τα μέσα να θέσει την παγκόσμια πανδημία Covid-19 υπό έλεγχο τους επόμενους μήνες, δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), προτρέποντας σε μία δίκαιη και ισότιμη κατανομή των παγκόσμιων πόρων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021.
Όμως, η ακτιβίστρια για την προστασία του περιβάλλοντος Greta Thunberg, η οποία συμμετείχε ως φιλοξενούμενη στην καθημερινή ενημέρωση του ΠΟΥ από τη Σουηδία, στράφηκε κατά του «εθνικισμού των εμβολίων» και είπε ότι είναι ανήθικο οι πλούσιες χώρες να βάζουν σε προτεραιότητα του νεαρότερους πολίτες τους για να εμβολιαστούν, την ώρα που υπάρχουν ευάλωτες ομάδες στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Μεταλλάξεις

«Έχουμε τα εργαλεία να θέσουμε αυτήν την πανδημία υπό έλεγχο σε διάστημα μηνών, εάν τα χρησιμοποιήσουμε διαρκώς και δίκαια», τόνισε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Εντούτοις, εξέφρασε την ανησυχία του για τον «ανησυχητικό ρυθμό» με τον οποίο εξαπλώνεται η Covid-19 στις ηλικίες 25-59 παγκοσμίως, πιθανόν λόγω των πολύ πιο μεταδοτικών μεταλλάξεων.
«Χρειάστηκαν εννέα μήνες για να φθάσουμε το ένα εκατομμύριο θανάτους.
Τέσσερις μήνες για να φθάσουμε τα 2 εκατομμύρια και τρεις μήνες για να φθάσουμε τα 3 εκατομμύρια».

Εθνικισμός των εμβολίων

Η Greta Thunberg υπογράμμισε πως ενώ ένας στους τέσσερις ανθρώπους σε χώρες υψηλού εισοδήματος έχει τώρα εμβολιαστεί κατά της Covid-19, μόλις ένας σε περισσότερους από 500 ανθρώπους σε φτωχότερες χώρες έχει κάνει μία δόση εμβολίου.
«Ο εθνικισμός των εμβολίων είναι αυτό που διέπει τη διανομή των εμβολίων», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης