Τελευταία Νέα
Διεθνή

Davutoglu: Όποιος στριμώξει την Τουρκία στην Αττάλεια μέσω Καστελόριζου και Κύπρου... θα αντιδράσουμε έντονα

Davutoglu: Όποιος στριμώξει την Τουρκία στην Αττάλεια μέσω Καστελόριζου και Κύπρου... θα αντιδράσουμε έντονα
Η Ελλάδα δεν κινείται σωστά στην Ανατολική μεσόγειο ενώ η Τουρκία επιστρέφει στον «κακό εαυτό της» της δεκαετίας του 1990 αναφέρει ο Davutoglu
Σχετικά Άρθρα

«Όποιος σκεφθεί πως μέσω του Καστελόριζου και της Κύπρου θα μπορέσει να στριμώξει την Τουρκία στον κόλπο της Αττάλειας, τότε να ξέρει πως θα αντιδράσουμε έντονα» απειλεί ο Ahmet Davutoglu, πρόεδρος του Κόμματος του Μέλλοντος και πρώην πρωθυπουργός σε συνέντευξη του στην Καθημερινή.
Ο Davutoglu εκτιμά ότι στα Ελληνοτουρκικά η Ελλάδα δεν κινείται σωστά στην Ανατολική μεσόγειο ενώ η Τουρκία επιστρέφει στον «κακό εαυτό της» της δεκαετίας του 1990.
«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μιλήσουμε χωρίς να χρησιμοποιήσουμε τρίτες χώρες.
Όποιος μπει στην ελληνοτουρκική ένταση θα το κάνει μόνο για να κερδίσει. Πρέπει να ενώσουμε τις δύο πλευρές του Αιγαίου» τονίζει με νόημα ο Ahmed Davutoglu.

O παράδοξη εξωτερική πολιτική Erdogan

Ασκώντας σκληρή κριτική στον Τούρκο πρόεδρο Erdogan, υποστηρίζει ότι οι νέοι εταίροι του Erdogan έχουν ως στόχο την μετατροπή του τουρκικού πολιτεύματος στα πρότυπα της Κίνας ενώ εκτιμά ότι η Τουρκία έχει απομονωθεί στην περιοχή καθώς ο τρόπος άσκησης της εξωτερικής της πολιτικής κρίνεται από τις προσωπικές σχέσεις του Erdogan.
«Αυτό σημαίνει ότι εάν οι σχέσεις του Erdogan με του Putin είναι καλές τότε Ρωσία και Τουρκία είναι σύμμαχοι» υποστηρίζει ο πρόεδρος του Κόμματος του Μέλλοντος (ΑΚΡ) .

Το Καστελόριζο δεν είναι Αιγαίο

Ο πρόεδρος του ΑΚΡ αναφερόμενος στα «αμφισβητούμενα νησιά και βραχονησίδες» ζητά, να αποφευχθούν αμοιβαίες κινήσεις και το Καστελόριζο να το εξετάσουμε ξεχωριστά».
«Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο (…) αν το Καστελόριζο το εντάξετε στο τρίγωνο Κρήτης, Κύπρου, τότε αυτό συνιστά εγκλωβισμό της Τουρκίας. Δεν υπάρχει λογική σε αυτό» επιμένει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης