Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου με 11 νεκρούς - Στα θύματα Τούρκος αντιστράτηγος

Τουρκία: Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου με 11 νεκρούς - Στα θύματα Τούρκος αντιστράτηγος
Μεταξύ των νεκρών από την πτώση του ελικοπτέρου ο Διοικητής 8ου Σώματος Στρατού της Τουρκίας, Αντιστράτηγος Esman Orbas
Ένα στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη την Πέμπτη 4 Μαρτίου στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Άμυνας της χώρας.
Συνολικά 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσα στους οποίους και ο Διοικητής 8ου Σώματος Στρατού, ο Αντιστράτηγος Esman Orbas, ενώ τέσσερις τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η τουρκική Daily Sabbah, το υπουργείο Άμυνας της χώρας, που έκανε λόγο αρχικά για 9 νεκρούς και τέσσερις τραυματίες ήταν εκείνο που με δεύτερη ανακοίνωση επιβεβαίωσε τον θάνατο του Αντιστράτηγου.
Λίγο αργότερα, έγινε γνωστό πως ένας ακόμη στρατιώτης υπέκυψε στα τραύματά του, ανεβάζοντας σε δέκα τον αριθμό των θυμάτων από την συντριβή του ελικοπτέρου.

Ο υπουργός Άμυνας Hulusi Akar, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Yasser Guler και ο Διοικητής του Στρατού Ξηράς Umit Dudar αναχώρησαν εκτάκτως για το σημείο της συντριβής προκειμένου να επιθεωρήσουν την διαδικασία διάσωσης και διακομιδής των τραυματιών.

Ο Διοικητής 8ου Σώματος Στρατού ένας εκ των νεκρών

Σάλος έχει προκληθεί στην Τουρκία, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να μεταδίδουν πως ο Διοικητής του 8ου Σώματος Στρατού, ο Αντιστράτηγος, Esman Orbas, ήταν ένας εκ των εννέα νεκρών που έχασε τη ζωή του στην συντριβή ελικοπτέρου.
Μετά την είδηση ότι στρατιωτικό ελικόπτερο του τουρκικού Στρατού Ξηράς τύπου τύπου AS-532UL Cougar συνετρίβη και τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που εντόπισαν τα συντρίμμια του, διαπιστώθηκε ότι ένας εκ των 9 νεκρών του δυστυχήματος είναι ο Διοικητής 8ου Σώματος Στρατού, ο Αντιστράτηγος Esman Orbas.
ona_0403_2.jpg
Πώς συνέβη η συντριβή του μοιραίου ελικοπτέρου

To ελικόπτερο τύπου AS-532UL Cougar, του Στρατού Ξηράς, απογειώθηκε με προορισμό την πόλη Tatvan στην ανατολική Τουρκία, περίπου στις 13:55, ωστόσο τα ραντάρ έχασαν το στίγμα και την επαφή με το ελικόπτερο λίγο πριν τις δύο και μισή το μεσημέρι, μετά από τριάντα λεπτά δηλαδή.
Αμέσως δόθηκε εντολή σε εναέρια μέσα, όπως μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και αεροσκάφη τύπου CN-235 να σαρώσουν την ευρύτερη περιοχή.
Όταν εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου, διαπιστώθηκε ότι εννέα άτομα από το πλήρωμα είχαν σκοτωθεί.
Ωστόσο, διασώθηκαν 4 άτομα βαριά τραυματισμένοι, τους οποίους μετέφεραν στο νοσοκομείο, ενώ όπως είναι εύλογο, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να διερευνηθούν τα αίτια και οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα.

Η μαρτυρία πολίτη που διέσωσε έναν από τους επιζήσαντες

Η Daily Sabbah παραθέτει δηλώσεις κατοίκων του χωριού λίγα χιλιόμετρα έξω από το οποίο έπεσε το ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας.
«Τα παιδιά μας μας είπαν πως ένα ελικόπτερο συνετρίβη. Όταν φτάσαμε στο σημείο, είδαμε πως ορισμένους στρατιώτες νεκρούς» αναφέρει ο στο πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος πολίτης.
Ο ίδιος περιγράφει πως διέσωσε έναν από τους επιζώντες. «Το στόμα του ήταν γεμάτο χιόνι. Καθάρισα το χιόνι, τον βοήθησα να αναπνεύσει και τον ρώτησα αν είναι καλά. Στη συνέχεια καθάρισε το χιόνι γύρω του και τον βοήθησα να απεγκλωβιστεί.
Μου δήλωσε πως είναι εντάξει, ωστόσο του ζήτησα να παραμείνει ακίνητος» δήλωσε ο άνδρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης