Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μοναδική περίπτωση: Δίδυμες αδελφές υποβλήθηκαν ταυτόχρονα σε επέμβαση αλλαγής φύλου στη Βραζιλία

tags :
Μοναδική περίπτωση: Δίδυμες αδελφές υποβλήθηκαν ταυτόχρονα σε επέμβαση αλλαγής φύλου στη Βραζιλία
Για μένα, ποτέ δεν ήταν «εκείνοι» αλλά «εκείνες»» είπε η 43χρονη μητέρα των διδύμων, Mara Lucia da Silva

«Ποτέ δεν ταυτιστήκαμε με άνδρες» δηλώνουν οι 19χρονες δίδυμες αδελφές Mayla και Sofia, που υποβλήθηκαν σε επέμβαση επαναπροσδιορισμού του φύλου τους, σε νοσοκομείο της Βραζιλίας.
Η σχεδόν ταυτόχρονη επέμβαση στις δίδυμες τρανς αδελφές (έγιναν με μια μέρα διαφορά) είναι «μοναδική στον κόσμο», διαβεβαίωσε ο χειρουργός Jose Carlos Martis. 
Η Mayla Phoebe de Rezende και η Sofia Albuquerck γεννήθηκαν στην Ταρίπα, μια αγροτική κοινότητα 4.000 κατοίκων στην Πολιτεία Μίνας Ζεράις.
«Αντιλήφθηκα ότι αγαπούσα το σώμα μου, αλλά δεν ήμουν ικανοποιημένη με τα γεννητικά μου όργανα.
Περνούσα τον χρόνο μου να ζητάω από τον Θεό να με μεταμορφώσει σε κοριτσάκι», αποκάλυψε η Mayla, σε συνέντευξη στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Οι δυο αδελφές πιστεύουν βαθιά στον Θεό, συχνά προσεύχονται μαζί και αφηγούνται ιστορίες από το πώς αλληλοστηρίζονταν στα δύσκολα, όταν δέχονταν σωματικές, σεξουαλικές και λεκτικές επιθέσεις.
«Οι γονείς μας δεν φοβήθηκαν από αυτό που είμαστε, όμως ανησυχούσαν ότι η κοινωνία θα μας κακομεταχειριστεί», αποκάλυψε η Mayla.
1_2.jpg
11.jpg
H Sofia

Ποτέ δεν ήταν “εκείνοι” αλλά “εκείνες”

«Αισθάνθηκα πραγματικά ανακουφισμένη.
Για μένα, ποτέ δεν ήταν “εκείνοι” αλλά “εκείνες”» είπε η 43χρονη μητέρα τους, Mara Lucia da Silva.
Η Mara, που έχει άλλες δύο κόρες, πήγε τις δίδυμες σε γιατρούς και ψυχολόγους, από πολύ μικρή ηλικία.
Στη συνέχεια, τις συνόδευε στις ορμονοθεραπείες και τις χειρουργικές επεμβάσεις τους.
«Πάντα ήξερα, στο βάθος της ψυχής μου, ότι ήταν κορίτσια και ότι υπέφεραν», πρόσθεσε.
«Όταν μας κορόιδευαν στον δρόμο, η μαμά μας υπερασπιζόταν σαν λέαινα», θυμάται η Mayla.
Τα νέα τους ονόματα τα πήραν η μία από τον πατέρα τους, η άλλη από τον παππού τους, ο οποίος πούλησε το κτήμα του για να συγκεντρώσει τα 100.000 ρεάλ (περίπου 15.000 ευρώ) που χρειάζονταν για τις δύο επεμβάσεις, στην ιδιωτική κλινική Μπλουμενάου, στη νότια Βραζιλία.

2_2.jpg
22.jpg
Η Mayla

Νέα ζωή

Στην αρχή, σκόπευαν να χειρουργηθούν στην Ταϊλάνδη, όμως ανακάλυψαν ότι είχε ιδρυθεί μια καινούρια κλινική στο Μπλουμενάου, το Transgender Center Brasil.
Η κλινική αυτή αρχικά χειρουργούσε σχεδόν αποκλειστικά αλλοδαπούς.
«Η πλειονότητα των ασθενών προέρχεται ακόμη από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ», αλλά γύρω στο 30% είναι Βραζιλιάνοι, είπε ο γιατρός Martins.
Η πελατεία του Transgender Center Brasil δεν σταμάτησε να μεγαλώνει, ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Μία εβδομάδα μετά τα χειρουργεία, οι δυο νεαρές γυναίκες δεν σταματούν να χαμογελούν, κάνουν αστεία και, κάποιες φορές, δακρύζουν όταν θυμούνται πόσο δύσκολα ήταν τα παιδικά τους χρόνια, σε ένα σώμα που δεν αντιστοιχούσε σε αυτό που αισθάνονταν.
Η Mayla, με τα καστανά μαλλιά και τις μακριές βλεφαρίδες είναι πιο διαχυτική και συναισθηματική από την αδελφή της τη Σοφία, με τα βαμμένα ξανθά μαλλιά και το διακριτικό τατουάζ –ένα λουλούδι– στον ώμο. «Είμαι υπερήφανη που είμαι μια τρανς γυναίκα, ακόμη και αν συχνά φοβάμαι από τον τρόπο που μας αντιμετωπίζει η κοινωνία.
Το μόνο που ζητάω, είναι σεβασμός», κατέληξε η Mayla, η οποία είναι έτοιμη να συνεχίσει τη ζωή και τις σπουδές ιατρικής στην Αργεντινή, όπως και η Sofiaπου σπουδάζει μηχανικός στο Σάο Πάουλο.

Nόμιμες οι επεμβάσεις αλλαγής φύλου από τα 18 και δωρεάν από το κράτος

Οι επεμβάσεις επαναπροσδιορισμού του φύλου επιτρέπονται στη Βραζιλία από την ηλικία των 18 ετών.
Χάρη σε έναν νόμο του 2011 γίνονται δωρεάν μέσω του δημόσιου συστήματος υγείας, όμως η λίστα αναμονής είναι πολύ μεγάλη, γιατί μόνο πέντε νοσοκομεία τις αναλαμβάνουν.
Για αυτό, όσοι έχουν τα μέσα, προτιμούν να στρέφονται στον ιδιωτικό τομέα.
Παρά τους νόμους και την ύπαρξη τέτοιων κλινικών, η κοινωνία της Βραζιλίας δεν είναι ανεκτική απέναντι στους τρανς.
Αντιθέτως, είναι μια χώρα όπου πέρσι καταγράφηκε ρεκόρ δολοφονιών διαφυλικών ανθρώπων, 175 συνολικά, δηλαδή ένας κάθε δύο ημέρες. Αυτό συνιστά αύξηση κατά 41% σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Τραβεστί και Τρανσέξουαλ (Antra).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης