Τελευταία Νέα
Διεθνή

Costa (πρωθυπουργός Πορτογαλίας): Σε τρομακτική κατάσταση η χώρα λόγω covid

tags :
Costa (πρωθυπουργός Πορτογαλίας): Σε τρομακτική κατάσταση η χώρα λόγω covid
Κίνδυνος κατάρρευσης του συστήματος προμήθειας ιατρικού οξυγόνου
Σχετικά Άρθρα
Είμαστε αντιμέτωποι με μια τρομακτική φάση της επιδημίας του κορωνοϊού υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Antonio Costa, ο οποίος προειδοποίησε ότι τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά, αν και εξέφρασε την ελπίδα ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει να αποδίδει και το lockdown που έχει επιβληθεί στην χώρα.
«Η κατάσταση δεν είναι άσχημη.
Είναι τρομακτική.
Δεν έχει νόημα να τροφοδοτούμε την ψευδαίσθηση ότι δεν αντιμετωπίζουμε την χειρότερη φάση.
Και θα την αντιμετωπίζουμε για μερικές ακόμη εβδομάδες, αυτό είναι βέβαιο» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Costa, ο οποίος υποστήριξε πως η κατάσταση έχει επιδεινωθεί εν μέρει επειδή η κυβέρνησή του χαλάρωσε τα περιοριστικά μέτρα στο διάστημα Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς, αλλά και εξαιτίας της επιθετικής εξάπλωσης της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού, που εντοπίστηκε στη Βρετανία.
«Σαφώς και έγιναν λάθη.
Ίσως ο τρόπος που μετέδωσα το μήνυμα στους Πορτογάλους... και, όταν ο παραλήπτης του μηνύματος δεν αντιλαμβάνεται το μήνυμα, τότε φταίει το μήνυμα, χωρίς αμφιβολία» ανέφερε ο Costa.

Ημερήσιο ρεκόρ θανάτων

Η Πορτογαλία ανέφερε ημερήσιο ρεκόρ θανάτων, καθώς κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο 293 νεκρούς.
Συνολικά μετρά 668.951 κρούσματα και 11.305 θανάτους ενώ η Πορτογαλία έχει έναν από τους υψηλότερους μέσους όρους επταημέρου στον κόσμο σε νέα κρούσματα και θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους.
Περισσότερα από 20 ασθενοφόρα που μετέφεραν ασθενείς με COVID-19 περίμεναν χθες το απόγευμα στην ουρά έξω από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας καθώς ανέμεναν να γίνουν διαθέσιμες κλίνες, ενώ γιατροί σε άλλα νοσοκομεία προειδοποιούσαν για τον κίνδυνο κατάρρευσης του συστήματος προμήθειας ιατρικού οξυγόνου.
Σε μια προσπάθεια να συνδράμει την Πορτογαλία, η Γερμανία ανακοίνωσε πως στέλνει στρατιωτικούς γιατρούς για να εξετάσουν το είδος της βοήθειας που μπορεί να προσφερθεί.
Αναφερόμενος στην πιθανή βοήθεια από τη Γερμανία, ο Costa τόνισε ότι «σε ό,τι έχει ζητήσει η Πορτογαλία, δυστυχώς, δεν έχουν διαθεσιμότητα, δηλαδή σε γιατρούς και νοσηλευτές.
Έχουν αναπνευστήρες, αλλά προς το παρόν δεν έχουμε ανάγκη, γιατί έχουμε αρκετούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης