Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pelosi (ΗΠΑ): Ανοικτή η ημερομηνία διαβίβασης του φακέλου του Trump στη Γερουσία για παραπομπή

tags :
Pelosi (ΗΠΑ): Ανοικτή η ημερομηνία διαβίβασης του φακέλου του Trump στη Γερουσία για παραπομπή

Περισσότεροι από 230 Δημοκρατικοί, αλλά και δέκα Ρεπουμπλικάνοι ψήφισαν υπέρ αυτής της παραπομπής, κατηγορώντας τον δισεκατομμυριούχο ότι υποκίνησε τους υποστηρικτές του να εισβάλουν στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου

Σχετικά Άρθρα

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νansy Pelosi αρνήθηκε να δηλώσει πότε σκοπεύει να διαβιβάσει στη Γερουσία το κατηγορητήριο εις βάρος του Donald Trump για υποκίνηση «στάσης», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου.
H διαβίβαση του κατηγορητηρίου στη Γερουσία είναι ένα απαραίτητο βήμα για την έναρξη της δεύτερης ιστορικής δίκης του τέως προέδρου των ΗΠΑ.

Η εισβολή

«Θα γίνει σύντομα.
Δεν νομίζω ότι θα αργήσει πολύ, αλλά πρέπει να το κάνουμε», είπε η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής σε συνέντευξη Τύπου.
Στις 13 Ιανουαρίου ο Trump έγινε ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ που παραπέμπεται για δεύτερη φορά σε δίκη από την Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς.
Περισσότεροι από 230 Δημοκρατικοί, αλλά και δέκα Ρεπουμπλικάνοι ψήφισαν υπέρ αυτής της παραπομπής, κατηγορώντας τον δισεκατομμυριούχο ότι υποκίνησε τους υποστηρικτές του να εισβάλουν στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

Το κατηγορητήριο

Η Γερουσία, η οποία πλέον βρίσκεται στον έλεγχο των Δημοκρατικών, πρέπει τώρα να διοργανώσει τη δίκη Trump, αλλά οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σχετικά με τη μορφή και τη διάρκειά της.
«Δεν πρόκειται να σας πω πότε» το κατηγορητήριο θα διαβιβαστεί στην Γερουσία, είπε η Pelosi.
«Χρειάζεται να περιμένουμε έως ότου η Γερουσία συνεδριάσει.
Τώρα με πληροφορούν ότι είναι έτοιμοι να το λάβουν, αλλά ερωτήματα (παραμένουν) σχετικά με τη διοργάνωση της δίκης».
Από την πλευρά της Βουλής «είμαστε έτοιμοι», πρόσθεσε.

Οι πρώτοι νόμοι

Η δίκη ριψοκινδυνεύει να θέσει εμπόδια στις πρώτες ημέρες προεδρικής θητείας του Joe Biden, μονοπωλώντας το ενδιαφέρον στις δραστηριότητες της Γερουσίας καθώς ο νέος πρόεδρος ελπίζει να εγκρίνει τους πρώτους νόμους της νέας κυβέρνησης.
Παρόλο που μια χούφτα Ρεπουμπλικάνων είναι ιδιαίτερα επικριτικοί απέναντι στον Donald Trump, η έκβαση μιας δίκης στην Γερουσία παραμένει ακόμα πολύ αβέβαιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης