Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Η αγορά των κρυπτονομισμάτων έχασε 100 δισ. σε 48 ώρες - Πτώση άνω του 10% για Bitcoin και Ether

Η αγορά των κρυπτονομισμάτων έχασε 100 δισ. σε 48 ώρες - Πτώση άνω του 10% για Bitcoin και Ether
Η αξία της αγοράς των κρυπτονομισμάτων κατέγραψε πτώση από το 1,06 τρισ. δολάρια σε σχεδόν 945 δισ. δολάρια
Σχετικά Άρθρα

Πάνω από 100 δισ. δολάρια έχασε η κεφαλαιοποίηση της αγοράς των κρυπτονομισμάτων κατά τη διάρκεια του τελευταίου 48ωρου, εξαιτίας της διψήφιας πτώσης στην αξία του Bitcoin, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021.
Πιο συγκεκριμένα, η τιμή του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος υποχώρησε κατά 6% την Πέμπτη (21/1), διολισθαίνοντας στα 31,310 δολάρια, για πρώτη φορά από τις 11 Ιανουαρίου 2021.
Συνυπολογίζοντας και την πτώση της Τρίτης (19/1) , οι σωρευτικές απώλειες για το κρυπτονόμισμα ξεπέρασαν το 10%.
Κι όλα αυτά, όταν πριν από μερικές ημέρες, το δημοφιλές Bitcoin είχε εκτιναχθεί στα επίπεδα των 41.940 δολαρίων, το υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών καταγράφοντας κέρδη 40% έως τις 8 Ιανουαρίου 2021.

Διόρθωση

Μέχρι στιγμής δεν έχει καθοριστεί τι ακριβώς ευθύνεται για την καθοδική κίνηση, αν και ο αναλυτής της Grayscale Investments, Michael Sonnenshein, κάνει λόγο για μια φυσιολογική διόρθωση.
«Οι διορθώσεις είναι φυσικό μέρος κάθε αγοράς και ιδίως του οικοσυστήματος των Bitcoins.
Από το 2016 έως σήμερα έχουμε βιώσει 6 διορθώσεις της τάξης σχεδόν του 30%» επισημαίνει, χαρακτηριστικά, μιλώντας στο CNBC.

Και το Ether

Πέραν του Bitcoin, πτώση εμφάνισε και το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, δηλαδή το Ether, το οποίο υποχώρησε κατά 10% μέσα στο τελευταίο διήμερο, αφού πρώτα είχε αγγίξει το ιστορικό υψηλό των 1.439 δολαρίων.
Ως εκ τούτου, η συνολική αξία της αγοράς των κρυπτονομισμάτων απώλεσε τις τελευταίες 48 ώρες περισσότερα από 100 δισ. δολάρια, διολισθαίνοντας από το 1,06 τρισ. δολάρια σε σχεδόν 945 δισ. δολάρια.

Ρυθμίσεις

Χθες, η νέα υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen, αναφερόμενη στα κρυπτονομίσματα, παρατήρησε ότι χρησιμοποιούνται κυρίως για τη χρηματοδότηση παράνομων δραστηριοτήτων, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης μέτρων για την ενίσχυση της διαφάνειας στην αν λόγω αγορά.
Παρά την κάμψη του διημέρου, πάντως, το Bitcoin εμφανίζει σωρευτικά κέρδη άνω του 150% κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών, προσελκύοντας μάλιστα και αρκετούς θεσμικούς επενδυτές, όπως για παράδειγμα η BlackRock.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης