Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Αυξάνονται οι πιέσεις για ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων - Απαραίτητος ο έλεγχος για την εξέλιξη του τομέα

Αυξάνονται οι πιέσεις για ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων - Απαραίτητος ο έλεγχος για την εξέλιξη του τομέα

Η προσέλκυση επενδυτών στο Bitcoin αυξάνει την ανάγκη για ρυθμιστικό έλεγχο στο χώρο των κρυπτονομίσματων

Ο Peter Wall, του οποίου η Argo Blockchain σημείωσε άνοδο 1.400% κατά το προηγούμενο έτος (μέσα σε ένα μήνα έχει μετατραπεί από μια εταιρεία με αγοραία αξία περίπου 25 εκατομμύρια λίρες (34 εκατομμύρια δολάρια) σε πάνω από 300 εκατομμύρια λίρες), δήλωσε ότι βλέπει το Bitcoin να «κινείται προς μία κατεύθυνση», καθώς αυξάνεται το ενδιαφέρον για τον κλάδο και μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές συμμετέχουν. Αυτό φυσικά θα συμβεί με περισσότερη προσοχή σχετικά με τη ρύθμιση του, είπε.

«Όπως κάθε τομέας, θα υπάρχει ένας χορός με τους ρυθμιστές, ένα push-and-pull», δήλωσε ο Wall, σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV.
«Πιστεύουμε ότι μερικοί προστατευτικοί κανόνες θα είναι παραγωγικοί.» Το ρυθμιστικό περιβάλλον για τα κρυπτονομίσματα είναι σε μεγάλο βαθμό ακόμη στα αρχικά του στάδια, με πολλούς αναλυτές όμως να λένε ότι οι κανόνες θα αναπτυχθούν καθώς η βιομηχανία θα καθίσταται πιο mainstream.
Με τόσους πολλούς επενδυτές να επιθυμούν τρόπους διαπραγμάτευσης κρυπτογράφησης, όπως επίσης, τα διαθέσιμα χρηματοοικονομικά προϊόντα να είναι λίγα, οι μετοχές εταιρειών εξόρυξης ακμάζουν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η προαναφερθείσα Argo Blockchain.

Οι μεγάλοι επενδυτές και ιδρύματα θα αλλάξουν το σκηνικό

Οι τιμές του Bitcoin έχουν υπερδιπλασιαστεί από τις αρχές Νοεμβρίου, φτάνοντας σχεδόν τα 42.000 δολάρια στις 8 Ιανουαρίου.
Οι Bitcoin bulls υποστηρίζουν ότι αυτό το ράλι θα τελειώσει διαφορετικά από το 2017, όταν το ψηφιακό νόμισμα έπεσε, επειδή τότε οι traders ήταν ως επί το πλείστον λιανικοί επενδυτές.
Περισσότερα ιδρύματα και αξιόλογοι επενδυτές, από τον Paul Tudor Jones έως τον Scott Minerd και τον Stan Druckenmiller, είτε άρχισαν να κατανέμουν χρήματα στο Bitcoin είτε έχουν δηλώσει ότι είναι ανοιχτοί.
Ο Wall είπε ότι τα σχέδια των κεντρικών τραπεζών να εισαγάγουν τα δικά τους κρυπτονομίσματα θα ωφελήσει τον τομέα, παρά θα τον βλάψει.
«Θα ωθήσει περισσότερες καινοτομίες σε αυτόν τον χώρο, όχι μόνο για χώρες αλλά και για τα κρυπτονομίσματα γενικά», είπε χαρακτηριστικά.
Από την άλλη πλευρά «αυτά τα κρυπτονομίσματα θα είναι διαφορετικά λόγω του ελέγχου από τις κεντρικές τράπεζες.
Θα εγκρίνονται μόνο από την κυβέρνηση, ενώ κάτι σαν το Bitcoin είναι από τη φύση του αποκεντρωμένο.
Είναι παγκόσμιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης