Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Jack Ma - Ήταν άφαντος από τον Οκτώβριο - Εκτοξεύθηκαν οι μετοχές της Alibaba

tags :
Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Jack Ma - Ήταν άφαντος από τον Οκτώβριο - Εκτοξεύθηκαν οι μετοχές της Alibaba

Η απουσία του 56χρονου δισεκατομμυριούχου από τη δημοσιότητα τους προηγούμενους μήνες είχε τροφοδοτήσει αρκετά σενάρια

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά τον Οκτώβριο έκανε σήμερα (20/1/2021) ο ιδρυτής της Alibaba Group, Jack Ma, μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση βράβευσης 100 δασκάλων αγροτικών περιοχών στην Κίνα, μια τελετή που διοργανώνει κάθε χρόνο το ίδρυμά του.
Στην είδηση αυτή, οι μετοχές της Alibaba στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ εκτοξεύθηκαν κλείνοντας με κέρδη 8,5%.
Η απουσία του 56χρονου δισεκατομμυριούχου από τη δημοσιότητα τους προηγούμενους μήνες- σε μια περίοδο που η Alibaba μπήκε στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών της Κίνας- είχε τροφοδοτήσει αρκετά σενάρια.
Ειδικότερα, αυτή η «εξαφάνιση» ήρθε έπειτα από ομιλία του σε συνέδριο στη Σαγκάη στις 24 Οκτωβρίου, κατά την οποία κατηγόρησε τις ρυθμιστικές αρχές της Κίνας ότι παρεμποδίζουν την καινοτομία με μια «νοοτροπία ενεχυροδανειστηρίου» και τις κάλεσε να διευκολύνουν τη δανειοδότηση σε επιχειρηματίες και νέους.
Λίγες ημέρες αργότερα, οι ρυθμιστικές αρχές μπλόκαραν το ντεμπούτο της Ant Group- του ομίλου Alibaba- στο χρηματιστήριο και έδωσαν εντολή στην εταιρεία να αναδιαρθρώσει τις δραστηριότητές της. Τον Δεκέμβριο ανακοινώθηκε ότι ξεκινά έρευνα από τις ρυθμιστικές αρχές για τον όμιλο Alibaba, έπειτα από «υπόνοιες για μονοπωλιακές πρακτικές».

Η «επιστροφή» του Jack Ma

Το βίντεο, που δημοσίευσαν τοπικά κρατικά ΜΜΕ, περιελάμβανε και επίσκεψη που έκανε ο Jack Ma σε σχολείο που υποστηρίζει το ίδρυμά του, στις 10 Ιανουαρίου.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ίδρυμά του ανέφερε ότι ο 56χρονος συμμετείχε στη διαδικτυακή εκδήλωση που έγινε σήμερα, Τετάρτη.
Τόσο το ίδρυμα όσο και η Alibaba δεν απάντησαν σε ερωτήσεις του Associated Press για το πότε θα κάνει την επόμενη δημόσια εμφάνισή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης