Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκκληση για ελάφρυνση του χρέους στις φτωχές χώρες απηύθυνε η Παγκόσμια Τράπεζα

Έκκληση για ελάφρυνση του χρέους στις φτωχές χώρες απηύθυνε η Παγκόσμια Τράπεζα
Το G20 αλλά και τα hedge funds θα πρέπει να αναστείλουν για κάποιο χρονικό διάστημα τις απαιτήσεις τους από τα φτωχότερα έθνη, η, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας David Malpass
Το G20 αλλά και τα hedge funds θα πρέπει να αναστείλουν για κάποιο χρονικό διάστημα, και συγκεκριμένα έως το τέλος του έτους, τις απαιτήσεις τους από τα φτωχότερα έθνη, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας David Malpass.
Η ύφεση στον αναπτυσσόμενο κόσμο, με εξαίρεση την Κίνα, είναι χειρότερη από το αναμενόμενο και η πρωτοβουλία αναστολής είσπραξης χρεών εκ μέρους του G20, που άρχισε τον Μάιο, δρα ευεργετικά προς το παρόν.
Ωστόσο «πρέπει να κάνουμε πολύ περισσότερα», είπε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας.
«Οι πιστωτές έπρεπε επίσης να συμμετάσχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία. Αυτό σημαίνει, για παράδειγμα, πως τράπεζες και hedge funds, δυστυχώς, δεν συμμετείχαν.
Ακόμη και οι επίσημοι πιστωτές δεν συμμετείχαν, οπότε η αποταμίευση για αυτές τις χώρες -μιλάμε για τις φτωχότερες χώρες του κόσμου- εξακολουθούν να πληρώνουν τα χρέη.
Οι δηλώσεις αυτές έρχεται καθώς η Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένεται να πραγματοποιήσουν τις ετήσιες συναντήσεις τους αυτήν την εβδομάδα για την αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 που έχει κοστίσει πάνω από 1 εκατομμύριο ζωές και είχε ως αποτέλεσμα μια παγκόσμια ύφεση.
Τα αυξανόμενα χρέη θα είναι στο επίκεντρο της συζήτησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης