Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Πανικός και συγκρούσεις για τον κορωνοϊό - Παραπληροφόρηση καταγγέλλει ο πρωθυπουργός

Ουκρανία: Πανικός και συγκρούσεις για τον κορωνοϊό - Παραπληροφόρηση καταγγέλλει ο πρωθυπουργός
Oι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν την πηγή των ψεύτικων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Στον «πόλεμο της παραπληροφόρησης» επέρριψε την ευθύνη για την εξάπλωση του πανικού σχετικά με τον κορωνοϊό, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Oleksiy Honcharuk, μια μέρα μετά τις συγκρούσεις έξω από σανατόριο.
Oι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν την πηγή των ψεύτικων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλονται εξ ονόματος του υπουργείου Υγείας και αναφέρουν ψευδώς ότι έχουν επιβεβαιωθεί περιπτώσεις κορωναϊού στην Ουκρανία.
Χθες, κάτοικοι της επαρχιακής πόλης Νόβι Σάντζαρι στην Ουκρανία, αντέδρασαν βίαια εναντίον Κινέζων που μεταφέρθηκαν σε σανατόριο της πόλης με την υποψία ότι έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό.
Οι Κινέζοι, κάτοικοι της επαρχίας Χουμπέι, στην οποία ξέσπασε ο ιός, θα παραμείνουν στην πόλη 14 ημέρες και θα βρίσκονται σε καραντίνα για λόγους ασφαλείας.
Η Ουκρανή υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι θα μπει σε καραντίνα μαζί με τους 72 ανθρώπους που απομακρύνθηκαν από την κινεζική πόλη Ουχάν.
"Πήρα την απόφαση να τεθώ υπό παρακολούθηση μαζί με τους ανθρώπους αυτούς. Θα περάσω τις 14 προσεχείς ημέρες μαζί τους, στο ίδιο κτίριο και υπό τις ίδιες συνθήκες. Ελπίζω ότι η παρουσία μου θα ηρεμήσει αυτούς στο Νόβι Σαντζάρι και στην υπόλοιπη χώρα", γράφει η υπουργός Ζοριάνα Σκαλέτσκα σε μήνυμα που ανήρτησε στο Facebook κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας.
Η υπουργός προσθέτει ότι συγκλονίστηκε από "τον πανικό και την απόρριψη, την αρνητικότητα και τις επιθέσεις" προς τους ανθρώπους αυτούς που θα τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες στο Νόβι Σαντζάρι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης