Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zarif (ΥΠΕΞ Ιράν): Κατεστραμμένο το μαύρο κουτί του ουκρανικού Boeing - Δεν θα δοθεί σε άλλη χώρα

Zarif (ΥΠΕΞ Ιράν): Κατεστραμμένο το μαύρο κουτί του ουκρανικού Boeing - Δεν θα δοθεί σε άλλη χώρα
Έχουμε το δικαίωμα να αναλύσουμε το μαύρο κουτί, μόνοι μας, εχουμε το δικαίωμα να είμαστε παρόντες σε κάθε εξέτασή του κι αν πρέπει να το δώσουμε σε άλλους να το διαβάσουν, δεν θα το κάνουμε, δήλωσε ο Ιρανός ΥΠΕΞ
Το μαύρο κουτί του ουκρανικού επιβατικού αεροσκάφους που συνετρίβη στο Ιράν, τον Δεκέμβριο 2019, έχει υποστεί ζημιές, αλλά το Ιράν δεν θα το παραδώσει σε άλλη χώρα, παρά την πίεση για πρόσβαση, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ.
Πολλοί από τους 176 που έχασαν τη ζωή τους, ήταν Ιρανοί με διπλή υπηκοότητα, η οποία δεν αναγνωρίζεται από το Ιράν.
Ο Καναδάς είχε πάνω από 57 πολίτες.
"Έχουμε το δικαίωμα να αναλύσουμε το μαύρο κουτί, μόνοι μας.
Έχουμε το δικαίωμα να είμαστε παρόντες σε κάθε εξέταση του μαύρου κουτιού", δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Javad Zarif
"Εάν υποτίθεται ότι πρέπει να δώσουμε το μαύρο κουτί σε άλλους για να το διαβάσουν αντί ημών, τότε αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν θα κάνουμε", είπε.
Ο υπουργός Άμυνας Amir Hatami είπε ότι το κουτί καταγραφής δεδομένων πτήσης "υπέστη αξιοσημείωτη ζημιά και ζητήθηκε από την αμυντική βιομηχανία να βοηθήσει στην ανασυγκρότηση".
"Η ανακατασκευή του μαύρου κουτιού υποτίθεται ότι θα γίνει πρώτα και στη συνέχεια η ανάγνωση", ανέφερε ο Hatami.
Το Ιράν βρίσκεται σε συζητήσεις με άλλες χώρες, ιδίως την Ουκρανία, σχετικά με την έρευνα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Zarif.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης