Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκκληση του Ευρωκοινοβουλίου για άμεση ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος

Έκκληση του Ευρωκοινοβουλίου για άμεση ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος
Πολλοί ευρωβουλευτές αναφέρθηκαν στην απουσία του Dijsselbloem από τη συζήτηση και καταδίκασαν τις προσβλητικές δηλώσεις του στον Τύπο
Η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών απηύθυνε, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σήμερα 4 Απριλίου 2017 το απόγευμα, έκκληση για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης σημειώνοντας τις αρνητικές συνέπειες που προκαλεί η παρατεταμένη αβεβαιότητα στην ελληνική οικονομία και στην Ευρωζώνη.
Πολλοί ευρωβουλευτές αναφέρθηκαν για ακόμη μία φορά στην απουσία του Jeroen Dijsselbloem από τη συζήτηση και καταδίκασαν τις προσβλητικές δηλώσεις του στον Τύπο.
Ο Επίτροπος Piere Moscovici ζήτησε να δοθεί ένα τέλος στην αβεβαιότητα που είναι επιζήμια για την ελληνική και την ευρωπαϊκή οικονομία και να ολοκληρωθεί άμεσα η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της χώρας. Αναφέρθηκε στα εκκρεμή ζητήματα όπως η μεταρρύθμιση της αγοράς ενέργειας και το πακέτο μέτρο για τον εξορθολογισμό των δαπανών.
Ο κ. Moscovici αναγνώρισε τις προσπάθειες της Ελλάδας σημειώνοντας ότι καμία άλλη χώρα δεν έχει προχωρήσει σε τέτοια προσαρμογή και ζήτησε να μην ξεχαστούν αυτά τα επιτεύγματα.
Η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών ζήτησε την ολοκλήρωση των συζητήσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση ενώ αρκετοί σημείωσαν ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό.
Πολλοί αναφέρθηκαν στη ζημιά που προκαλείται από τις καθυστερήσεις και αρκετοί ομιλητές σημείωσαν τις επιπτώσεις των μέτρων στην κοινωνική δομή της χώρας.
Πολλοί Έλληνες και Κύπριοι ευρωβουλευτές συμμετείχαν στη συζήτηση την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε μαγνητοσκοπημένη εδώ (σύντομα διαθέσιμη).

Απουσία Dijsselbloem

Η πλειονότητα των ευρωβουλευτών έκανε ειδική μνεία στην απουσία του Γερούν Dijsselbloem από τη συζήτηση, ενώ κάποιοι τον κάλεσαν να ζητήσει συγνώμη από τις γυναίκες και τους λαούς της Νότιας Ευρώπης για τα πρόσφατα προσβλητικά του σχόλια στον Τύπο.
Πολλοί ευρωβουλευτές μάλιστα του ζήτησαν, για ακόμη μία φορά, να παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου του Eurogroup.
Ο Πρόεδρος του Eurogroup είχε προσκληθεί από το Κοινοβούλιο για να συμμετάσχει στη συζήτηση.
Ο ίδιος απέστειλε επίσημη επιστολή εξηγώντας τους λόγους που δεν μπορούσε να παραστεί.
Ο Πρόεδρος του ΕΚ Antonio Tajani κατήγγειλε τις συνεχείς αρνήσεις του Jeroen Dijsselbloem να παραστεί στις συζητήσεις του Ε.Κ. και δήλωσε ότι θα στείλει επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο του Eurogroup με την οποία θα αναφέρει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απορρίπτει ομόφωνα τέτοιου είδους συμπεριφορές.
Κατά τη διάρκεια συζήτησης στην επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του ΕΚ στις 21 Μαρτίου, ο κ. Dijsselbloem κλήθηκε από πολλούς ευρωβουλευτές να σχολιάσει τις πρόσφατες, αμφιλεγόμενες δηλώσεις του στον Τύπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο