Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΟΙΚ Γερμανίας: Η Ιταλία πρέπει να τηρήσει τους ευρωπαϊκούς κανόνες στη διάσωση της Monte dei Paschi

ΥΠΟΙΚ Γερμανίας: Η Ιταλία πρέπει να τηρήσει τους ευρωπαϊκούς κανόνες στη διάσωση της Monte dei Paschi
«Οι κανόνες δε θα πρέπει να παρακάμπτονται», κατέστησε σαφές ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών
Έντονη ανησυχία για το σχέδιο της Ιταλίας να διασώσει την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, Banca Monte dei Paschi di Siena, εκφράζει το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, καθιστώντας σαφές πως η Ρώμη θα πρέπει να τηρήσει τους ευρωπαϊκούς κανόνες.
«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Κομισιόν οφείλουν να ελέγξουν τη διαδικασία και να διασφαλίσουν πως οι ιταλικές αρχές θα εφαρμόσουν τους ευρωπαϊκούς κανόνες», υποστήριξε σήμερα, Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, ο εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, σχετικά με την υπόθεση της Monte dei Paschi.
Ο ίδιος τόνισε πως η προληπτική ανακεφαλαιοποίηση μιας τράπεζας από το κράτος μπορεί μόνο να είναι μέρος μιας λύσης σε εξαιρετικές περιπτώσεις και υπό ιδιαιτέρως αυστηρές προϋποθέσεις και ότι οι ιδιοκτήτες και οι πιστωτές πρέπει να είναι ανάμεσα στους πρώτους που θα υποστούν τις απώλειες. Η τράπεζα θα πρέπει να είναι φερέγγυα, προσέθεσε, και τα κρατικά χρήματα δε θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για να καλύπτονται ζημιές.
«Οι κανόνες αυτοί δε θα πρέπει να παρακάμπτονται», κατέστησε σαφές ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης