Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπαράζ απεργιών «παραλύει» τη Γαλλία - Στους δρόμους χιλιάδες εργαζόμενοι

Μπαράζ απεργιών «παραλύει» τη Γαλλία - Στους δρόμους χιλιάδες εργαζόμενοι
Χιλιάδες εργαζόμενοι από τα ταξί μέχρι το δημόσιο τομέα κατεβαίνουν στους δρόμους και δοκιμάζουν το «καθεστώς έκτακτης ανάγκης»
Σε απεργιακό πυρετό βρίσκονται σήμερα σειρά επαγγελματικών κλάδων στη Γαλλία.
Στην «πρώτη γραμμή» οι οδηγοί ταξί οι οποίοι κινητοποιούνται σε εθνικό επίπεδο ζητώντας να κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα απέναντι στα μισθωμένα αυτοκίνητα με οδηγό, θεωρώντας ότι πρόκειται για αθέμιτο ανταγωνισμό.
Οι οδηγοί προειδοποιούν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να υποχωρήσουν και θυμίζουν ότι και το καλοκαίρι του 2015 όταν έκαναν διαμαρτυρίες κατά της UberPoP δεν έκαναν πίσω μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.
Τελικά η δραστηριότητα της UberPoP κρίθηκε αντισυνταγματική στη Γαλλία και διεκόπη καθώς ουσιαστικά μετέτρεπε σε ταξί απλούς οδηγούς ΙΧ.
Σε απεργία και οι δημόσιοι υπάλληλοι, και κυρίως οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και στην εκπαίδευση αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το «πάγωμα», από το 2010, ουσιαστικά των μισθών τους, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να έχει μειωθεί, όπως υποστηρίζουν τα συνδικάτα τους, η αγοραστική τους δύναμη κατά 8%.
Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας.
Για το απόγευμα, έχουν προγραμματιστεί σειρά διαδηλώσεων σε πολλές πόλεις, με τις μεγαλύτερες να αναμένονται στο Παρίσι.
Πρόκειται για δοκιμασία για τις γαλλικές αρχές, καθώς εκτός των άλλων, βρίσκεται πάντα σε ισχύ και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει κηρυχθεί μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου, η οποία ουσιαστικά προβλέπει είτε απαγόρευση συγκεντρώσεων είτε λήψη σκληρών μέτρων ασφαλείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης